Haberler

    İphone 6'da En Başarılı Ekran Teknolojisi Quantum Dot Kullanılabilir

    Apple'ın yeni amiral gemisi en iyi ve en keskin renklere hazır olun.

    Hasan Uğur Nayır - -

    Bu aralar mobilitede MWC 2014 fırtınası esti. Sony Xperia Z2'nin, Samsung Galaxy S5'in isimleri geçiyor, diğer yandan da yeni iPhone'la alakalı önemli gelişmeler var. International Business Times ve Forbes gibi önemli kaynaklarda yer alanlara göre iPhone 6'da Quantum Dot isimli teknoloji yer alacak. Quantum Dot tam olarak nedir? Kısaca açıklayacak olursak bir ekran teknolojisi. Quantum Dot'ta nano ölçekli kristaller uygulamalar için alternatif sağlayabiliyor. Bu ekran teknolojisi, CRT (Cathode Ray Tube) ve LCD (Liquid Crystal Display) teknolojisine göre daha farklı. Ama OLED (Organic Light Emitting Diode) teknolojisine benziyor. Mobil cihazlar için uzun batarya ömrü sağlıyor. Renk çeşitliliği konusunda da öne çıkıyor. DisplaySearch ve bazı teknoloji araştırma geliştirme şirketlerine göre şu anda en başarılı ekran teknolojisi.


    Quantum Dot, hali hazırda Amazon Kindle Fire HDX 7'de kullanılıyor. Genel olarak tüketicilerden gelen geri dönüşümlerde, önde gelen birkaç uzmanın yorumlarında Kindle Fire HDX 7'nin ekranının başarılı olduğu belirtilmişti. Hatta ekranla ilgili yapılan araştırmalarda Quantum Dot ile Amazon Kindle Fire HDX 7'nin öne çıktığı rapor edilmişti. Buraya kadar her şey iyi olsa da, Amazon'un Kindle Fire HDX 7'de Quantom Dot'dan biraz feragat ederek, renk konusundaki kısmına müdahalede bulundu. Apple da Quantum Dot'u yeni iPhone'da kullanabilir gözüküyor. Aslında sadece yeni iPhone'da değil iOS cihazlarda kullanabilir. ABD Patent ve Marka Ofisi'ndeki patentlere göz atarsak, Apple panelde Quantum Dot'tan yararlanarak renk konusunda en iyi sonuca ulaşmanın peşinde. Yani kesin tonların peşinde. Bazı isimsiz kaynaklara göre Apple, Quantum Dot ve panel araştırmalarıyla alakalı endüstrüdeki bazı tecrübeli kişileri kadrosuna katmış.


    Quantum Dot'un merkezindeki firma Nanosys. Samsung bu firmanın büyük yatırımcıları arasında yer alıyor ve Quantum Dot adı altında 300'den fazla patente sahip. Nanosys, Apple'ın Quantum Dot kullanıp kullanmadığını teyit etmedi. Kuralları gereği müşterileriyle ilgili yorum yapamayacaklarını belirttiler. Quatum Dot'la alakalı ilk sızıntı 2013 Aralık ayında başladı. Kimine göre bu teknoloji iPhone 6'da olmayacak, daha uzun vadedeki işler için kullanılacak. Sonuç olarak Apple'ın resmi duyurusunu beklemekten başka seçeneğimiz kalmıyor. Gelişmeler oldukça sitemizden sizlere bildireceğiz.



    Hasan Uğur Nayır - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
    Kaynak: Teknokulis / Teknoloji

    Sony Xperia Hasan Uğur Apple Teknoloji Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title