Haberler

    İnternetten Öğrenen Robot Beyni!

    İnternetten yeni özellikler öğrenebilen robot beyni geliştirildi!

    İnternetten yeni özellikler öğrenebilen robot beyni geliştirildi!

    Dünya'da robot teknolojisi gün geçtikçe hızlanmakta ve bilim kurgu filmlerini andıran robotların gerçekten geliştirildiği haberleri Dünya'nın dört bir yanından gelmekte. Bu haberimiz son derece sıradışı ve yaratıcı bir robot beyni tasarımına ait. Bu robot beyni kendi kendine öğrenebiliyor. Böyle söyleyince aklınıza robotların kendi kendilerine öğrenmeye başladığı ve hızla gelişip Dünya'yı ele geçirdikleri klişesine sahip filmler geliyor olabilir, şimdilik korkmanıza gerek yok ancak haberimiz oldukça gerçek.

    Amerikalı araştırmacılar süper akıllı bir robot beyni geliştirdiler. Bu robot beyni milyonlarca web sayfasını tarayarak yeni özellikler öğrenebiliyor. Yani bir deyişle geliştiricilerin robota özellikler eklemesine gerek kalmıyor çünkü robot beyni bunları kendi kendine öğrenebiliyor. Güncel kaynakları arayarak bünyesine yayınlanmış bilgiler ve özellikler ekleyebilen bu robot beyni bu sayede günlük görevlerini gerçekleştirebiliyor.

    Google ve Microsoft gibi şirketler tarafından da desteklenen bu robot beyni projesi Cornell, Brown, Stanford ve California Üniversiteleri tarafından yürütülmekte. Geçtiğimiz ay resmi olarak kullanımına başlanan bu robot beyni, milyarlarca resmi, 120 bin adet Youtube videosunu ve 100 milyon nasıl yapılır dökümanını hızlıca tarayabiliyor. Kısa zamanda sandalyeleri kendi kendine tanımaya başlayan robot beyni bunun yanında mikrodalga ve şemsiye kullanımını da kısa zamanda öğrenebilmiş. Objeleri tanıyan ve ardından nasıl kullanıldıklarını algılayabilen robot beyninin kısa zamanda insan dilini ve davranışlarını da tanıyabilecek kapasiteye geleceği söyleniyor.

    Üzerinde düşününce gerçekten bir bilim kurgu filminin başlangıç projesine benzeyen robot beyni projesi Dünya'da çok büyük devrimlere sebep olabilir. Araştırmacılar bu robot beynine sahip aletlerin 10 yıl içinde evlerde kullanım için yerini alacağını söylüyor.

    Peki siz bu konuda ne düşünüyorsunuz. Bu yeni robot beyni projesi oldukça korkunç mu gözüküyor yoksa oldukça yararlı mı ?

    The post İnternetten Öğrenen Robot Beyni! appeared first on Silikon Vadisi TV.

    Kaynak: SilikonVadisi.tv / Teknoloji

    Teknoloji Haberler

    Bakmadan Geçme

    Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title