Haberler

İnternet Fiyatlarını Düşürecek Gelişme!

Türkiye'de internet fiyatlarını düşürecek gelişmeye ilişkin açıklama Ulaştırma,Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'dan geldi.

Türkiye'de internet fiyatlarını düşürecek gelişmeye ilişkin açıklama Ulaştırma,Denizcilik ve Haberleşme  Bakanı Binali Yıldırım'dan geldi.

Yıldırım, Kazakistan'daki Baykonur Uzay Üssü'nden 16 Ekim'de gönderilen Türksat 4B uydusunun Türksat AŞ'ye yörüngede teslim edildiğini söyledi.

Teslim edilen bu uydu sayesinde internet ücretlerinin düşmesi önündeki önemli engel aşılmış oluyor.

Yıldırım ayrıca Kazakistan'daki Baykonur Uzay Üssü'nden 16 Ekim'de gönderilen Türksat 4B uydusunun 50 derece doğu boylamındaki nihai yörüngesine 24 Ekim'de yerleştiğini anımsattı.

Test süreci tamamlanan uydunun Türksat AŞ'ye yörüngede teslim edildiğini, uydunun, Türkiye'nin yanı sıra Avrupa, Afrika, Ortadoğu, Orta Asya ile Türk Cumhuriyetlerini kapsayan bölgede iletişim ve geniş bant hizmetleri vereceğini dile getiren Yıldırım, "Tam kapasite hizmet vermeye başlayan uydu sayesinde, uydudan daha uygun maliyetle yüksek hızlı internet erişimi sağlanacak. Özellikle zor coğrafi şartlar nedeniyle karasal altyapının götürülmesinde zorlanılan bölgelere hızlı ve genişbant interneti uydu üzerinden verilecek" diye konuştu.

Türksat'ın ilk yüksek hızlı uydusu Türksat 4B'nin, Ka-Bant spot kapsama alanlarında, toplam 1800 MHz'lik bant genişliği ile 3 Gbps veri haberleşme kapasite artışı sağlayacağını dile getiren Yıldırım, şunları kaydetti:

"Böylece karasal altyapının olmadığı yerlerde daha ekonomik ve yüksek hızlı internet ve veri haberleşme hizmeti sağlanmış olacak. Halihazırda 5 bini aşkın sayıda terminalden VSAT (küçük çaplı uydu antenleriyle uydu üzerinden veri haberleşmesi) hizmeti sunulmaktayken Türksat 4B uydusunun sağladığı kapasite sayesinde ilave 20 bin VSAT terminaline daha 10 Mbps uplink, 50Mbps hızlarına kadar hizmet verilebilecek. Türksat 4B uydusu üzerindeki Ku-Bant frekans bandında 18 adet aktarıcı toplam 792 MHz'lik haberleşme kapasitesi bulunuyor."

Türksat 4B uydusunun TSK'nın askeri haberleşme ihtiyaçları için kullanılacağını belirten Yıldırım, uydunun ilk yayının, dünyada ilk kez yapılan 4K çözünürlüğündeki telekonferans yayını ile 11-12 Aralık 2015'te "Uydu, Uzay ve Teknoloji Günleri" etkinliğinde, 3. Havalimanı, 3. Boğaz Köprüsü, Körfez Geçiş Köprüsü ve TAI Uydu Test Merkezi'nden gerçekleştirildiğini kaydetti.

Kaynak: Teknotalk.com / Teknoloji

Binali Yıldırım Kazakistan Türksat Türkiye Teknoloji Haberler

Bakmadan Geçme

Kayserispor Fatih Karagümrük maçı CANLI izle! 4 Mayıs Kayserispor F.Karagümrük maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! 5 Mayıs Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 5 Mayıs burç yorumları nedir? CANLI maç izle! (REAL MADRİD-CADİZ) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 4 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Vanspor çekildi mi neden çekildi? Vanspor - Bursaspor maçında ne oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title