Haberler

İnsan Mevsimi yazarından Oruç Mevsimi kitabı

ilandır
Güncelleme:

İnsan Mevsimi kitabının yazarı Erol Erdoğan'ın Oruç Mevsimi adlı yeni kitabı İz Yayıncılık'ın sanat ve edebiyat dizininden çıktı.

Erol Erdoğan'ın İnsan Mevsimi adlı kitabı da aynı yayınevi tarafından 2013 yılında yayınlanmıştı. Oruç Mevsimi 184 sayfa ve 30 yazıdan oluşuyor.

"Oruç, Hazreti Muhammed Aleyhisselamı peygamberliğe hazırlayan fiziki ve manevi arınma ve arayış vesilesi. Oruç aynı zamanda İslam'ın başlangıç ikliminin de sahibi" diyen Erol Erdoğan kitabı kaleme alma gerekçesini şöyle anlatıyor: "Oruç, tarihi bakımdan böyle bir değere sahip olmasının yanı sıra her dem insanı kendine ve rabbine döndüren güçlü ve doğal bir istasyon. Oruç, çocuklar başta olmak üzere her yaştan insanın dindarlığının da aracı. Orucun bu güçlü yönünü hissetmek, hissettirmek istedim."

Kitabın arka kapağında yer alan notta, Erol Erdoğan'ın İnsan Mevsimi kitabında giriştiği fıtratın hakikatine yöneliş arayışını Oruç Mevsimi kitabıyla derinleştirerek sürdürdüğü ifade ediliyor.

Erol Erdoğan, kitaptaki yazılarında bazen sosyoloji, edebiyat, ilahiyat, bazen de hatıraların rehberliğinde oruç günlerini zaman ve coğrafyalarda dolaştırarak bir mevsim gibi anlatmış. Oruç Mevsimi, kitap satış noktalarının yanısıra dijital satış sitelerinde de okuyucuya sunuldu.

Erol Erdoğan Advertorial Haberler Advertorial Sondakika Advertorial Haberler

title