Haberler

İnşaatı Bitmeyen Rum Ortaokuluna İzin Çıkmadı (2)

Kamburopulos: "OKULU AÇAMADIĞIMIZ İÇİN ÜZGÜNÜZ" Özel Rum Ortaokulu ve Lisesi açılması için İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne 21 Ağustos'ta başvuran İmroz Eğitim ve Kültür Derneği Başkan Yardımcısı İoakim Kamburopulos, "Geçen yıl Zeytinliköyü'nde Özel Rum İlkokulu'nu açmıştık. Bu sene Tepeköy'de bunun devamını getirmek istedik.

Kamburopulos: "OKULU AÇAMADIĞIMIZ İÇİN ÜZGÜNÜZ"

Özel Rum Ortaokulu ve Lisesi açılması için İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne 21 Ağustos'ta başvuran İmroz Eğitim ve Kültür Derneği Başkan Yardımcısı İoakim Kamburopulos, "Geçen yıl Zeytinliköyü'nde Özel Rum İlkokulu'nu açmıştık. Bu sene Tepeköy'de bunun devamını getirmek istedik. Ortaokul ve lisesi açılacaktı. Sağ olsunlar herkes yardımcı oldu bu konuda. Kaymakamımız, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz, İl Milli Eğitim Müdürümüz, Ankara'daki yetkililer. Ama son anda bürokratik bir engele takıldık herhalde. 1 Eylül'den sonra açılan öğretim kurumları ancak gelecek eğitim yılında faaliyete geçebilirmiş. Biz bunu bilmiyorduk. Belki de biz kaçırdık. Daha önce süre 15 Ekim'miş. Yasa sonra değişmiş. Bundan dolayı son anda okulu açamadık ve hayal kırıklığı içindeyiz. Gelecek yıl açılacak. Ancak biz bu okulu Atina'dan, Selanik'ten, yurtdışından geri dönüp yerleşmek isteyen Adalılar olduğu için açıyorduk. Bu aileler de işlerini bırakıp, eşyalarını toplayıp geldiler. Şuanda mağdur durumdalar. Onlara garanti verdiğimiz için biz de mağdur durumdayız. O bakımdan üzgünüz. çalışmalarımız devam edecek ve en kısa zamanda okulumuzu açacağız" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Milli Eğitim Müdürlüğü Tepeköy Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title