Haberler

İngiltere, Suriye'deki Vatandaşlarını Tahliyeye Hazırlanıyor

İngiliz deniz kuvvetlerinin, Suriye ve çevre ülkelerde yaşayan İngilizlerin tahliyesi için HMS İllustrious helikopter gemisinin de dahil olacağı bir filoya ilişkin acil durum planı hazırladığı belirtiliyor İngiltere, Suriye ve Suriye'deki...

İngiliz deniz kuvvetlerinin, Suriye ve çevre ülkelerde yaşayan İngilizlerin tahliyesi için HMS İllustrious helikopter gemisinin de dahil olacağı bir filoya ilişkin acil durum planı hazırladığı belirtiliyor İngiltere, Suriye ve Suriye'deki şiddetten kaçıp çevre ülkelere sığınan vatandaşlarının tahliyesine hazırlanıyor. Telegraph gazetesine göre, İngiliz deniz kuvvetlerince yapılan acil durum planı tahliye işlerinin HMS İllustrious helikopter gemisinin de dahil olacağı bir deniz filosuyla gerçekleştirilmesini öngörüyor.

Telegraph'ın haberine göre, kayda değer bir İngiliz deniz görev kuvveti Londra Olimpiyatları'ndan sonra Doğu Akdeniz'e büyük çaplı bir tatbikat icra edecek. Özel görev kuvveti, ünlü HMS lllustrious helikopter gemisini ve 45 komandoyu taşıyan amfibi HMS Bulwark gemisini içerecek.

İngiliz gazetesinin haberinde İngiliz gemilerinin, İtalya'nın Sardunya adası, Arnavutluk ve Türkiye'ye uğrayacağı, daha sonra da Suriye topraklarına 100 mil uzaktaki Kıbrıs adasına yönelebileceği bildirildi.

Haberde üst düzey bir deniz komutanının "Eğer işler ters giderse ve çok sayıda mülteci akınıyla karşılaşırsak, Suriye bölgesindeki insanlarımızın sorumluluğunu alma olasılığımız oldukça fazla" sözlerine yer verildi.

İngiltere Savunma Bakanlığı kaynakları; "Bu aşamada savaşmak konu dışı, amacımız sadece eğer çatışmalar Lübnan ve Ürdün'e de yayılırsa İngiliz uyruklu vatandaşları tahliye için olası planları düşünmek" açıklaması da gazetede yer buldu.

Habere göre, özel kuvvetler ve diplomatların Suriye sınırından Lübnan ve Ürdün'e geçen İngiliz pasaportlu kişilerin sayısını saptamak ve tahliye planları oluşturmak için bölge olduğu iddialar arasında. Birleşmiş Milletler verilerinin ise, sadece iki günde 30,000 kişinin Lübnan'a kaçtığını gösterdi.

Gazete, İngiliz vatandaşlarının tahliyesi için düzenlenecek filonun, HMS Okyanus adlı uçak gemisinin Libya'ya yönelik saldırılara öncülük etmesinden sonra en büyük filo olacağına dikkat çekti. - Ankara

Kaynak: ANKA / Dünya

Lübnan Suriye Ürdün Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title