Haberler

İngiltere Parlamentosu'nda Nevruz Resepsiyonu Düzenlendi

Güncelleme:

İngiltere Parlamentosu'nda bakanlar ve parti liderlerinin katılımıyla Nevruz Bayramı Resepsiyonu düzenlendi. Mesleğinde rol model kabul edilen Kürtlere ödüller dağıtıldı, barış mesajları verildi.

İngiltere'nin başkenti Londra'da faaliyetlerini sürdüren düşünce kuruluşu 'Centre for Kurdish Progress', İngiliz Parlamentosu'nda Nevruz Resepsiyonu düzenledi. Parti liderleri ve bakanların katıldığı resepsiyonda barış mesajları verilirken, mesleğinin önderi Kürtlere çeşitli dallarda ödüller dağıtıldı.

PARTİ LİDERLERİ VE BAKANLAR KATILDI

Düzenlenen resepsiyonda ayrıca İngiltere'nin en başarılı Kürtlerine ödülleri dağıtıldı.
İngiltere Parlamentosu'nun Attlee Suite Salonu'nda gerçekleşen resepsiyona İngiltere İşçi Partisi Lideri Jeremy Corbyn, Gölge İçişleri Bakanı Diane Abbott, milletvekilleri Kelvin Hopkins, Ruth Cadbury, Andrea Jenkyns, Chris Stephens, Jack Lopresti, Baroness Royal, Jack Lopresti, Caroline Flint ve George Kerevan ile Irak Kürdistan Bölgesel Hükümeti Dış İlişkiler Başkanı Falah Mustafa Bakır, belediye meclis üyeleri ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı.

İŞÇİ PARTİSİ LİDERİ NEVRUZ BAYRAMI'NI KUTLADI

Resepsiyonda konuşan İngiltere İşçi Partisi Lideri Jeremy Corbyn, başta İngiltere olmak üzere Türkiye, Irak, İran, Suriye'de ve dünyanın her yerinde yaşayan Kürtlerin Nevruz Bayramı'nı kutladı. Kürtlerin kimliklerinin tanınmasının önemine işaret eden Corbyn, Kürt halkının kültürünün ve dilinin de tanınması gerektiğinin altını çizdi.

'BÖLGEDEKİ BARIŞ SÜRECİNDE KÜRTLERİN ROLÜ ÖNEMLİ'

Gölge İçişleri Bakanı Diane Abbott da yaptığı konuşmada, Kürt halkının bölgedeki sağlanabilecek barış sürecinde önemli bir görev üstlenebileceğini kaydetti.

KÜRTLERE ÖDÜLLER DAĞITILDI

Resepsiyonda geçen yılın en başarılı Kürt iş adamı ve iş kadını, en başarılı öğrenciler, en başarılı akademisyen ve medya mensupları, genç girişimciler, sanatçılar, sosyal sorumluluk sahibi ve role model kişileri kategorilerine ödüller dağıtıldı.

Resepsiyonda başarılı Kürtlerin yanı sıra Kürt meselesi için emek veren ve çalışmalar yürüten parlamenterler ve diğer özel bireylere de katkılarından ödülü sembolik ödüller verildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

İşçi Partisi Cadbury Londra Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title