Haberler

İngiltere Maskeli Militan İçin Alarmda

İngiltere'deki terörle mücadele polisi Amerikalı gazeteci James Foley'in kafasını kesen ve İngiliz aksanıyla konuşan maskeli IŞİD militanının kimliğini tespit etmek için harekete geçti.

İngiltere'deki terörle mücadele polisi Amerikalı gazeteci James Foley'in kafasını kesen ve İngiliz aksanıyla konuşan maskeli IŞİD militanının kimliğini tespit etmek için harekete geçti.

Guardian gazetesine birkaç ay önce Rakka kentinde rehin alındığını söyleyen bir kaynak, Amerikalı gazetecinin kafasını kesen 'John' kod adlı militanın Rakka'daki batılı rehinelerden sorumlu üç İngiliz cihatçıdan biri olduğunu iddia etti. Görüntüde kendiSİni 'John' olarak tanıtan maskeli IŞİD militanının Londra'dan olduğu ve daha önce belirli bir fidye ödenerek Türk yetkililere teslim edilen 11 rehinenin teslim edilmesinde baş müzakereci olduğu iddia edildi.

Suriye'deki kaynaklar militanı, tutuklanan yabancı uluslardan rehinelerin aileleri ile internet üzerinden kurulan iletişimde ana kontak olarak tanıyor. Diğer yandan terörle mücadeledeki uzmanlar ve dil bilimcileri, gazeteye, IŞİD militanının Suriye ve Irak'ta savaşmak için İngiltere'den giden İngiltere doğumlu 500 cihatçıdan biri olarak göründüğünü söylerken İngiltere ve Amerika'daki güvenlik servisleri propaganda videosundaki militanın kimliğinin belirlenmesi için adli ses bilimcileri ile birlikte çalışma başlattıklarını açıkladı.

İngiltere'deki Metropolitan Polis ise bugüne kadar ortalama 700 Fransız ve 500 Belçikalı ile birlikte Britanya'nın farklı kentlerinden 500'e yakın militanın Suriye ve Irak'ta savaşmak için ülkelerini terk ettikleri bildirildi. - Londra

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri James Foley Londra Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Zaniola Galatasaray'a dönecek mi? Aston Villa Zaniola'nın bonservisini aldı mı, alacak mı? Samsunspor Trabzonspor maçı CANLI izle! 4 Mayıs Samsunspor TS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kayserispor Fatih Karagümrük maçı CANLI izle! 4 Mayıs Kayserispor F.Karagümrük maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! 5 Mayıs Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 5 Mayıs burç yorumları nedir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title