Haberler

İngiltere Kraliçesi Kate Middleton'un Şifa Bulduğu Bursa Siyah İnciri Koruma Altında

Bursa Valisi Şahabettin Harput, İngiltere kraliçesi Kate Middleton'un hamilelik döneminde mide bulantısı çektiği için Bursa Siyah İnciri tükettiğini hatırlatarak, "Bursa Siyah İnciri kraliçeye şifa veriyor."

Bursa Valisi Şahabettin Harput, İngiltere kraliçesi Kate Middleton'un hamilelik döneminde mide bulantısı çektiği için Bursa Siyah İnciri tükettiğini hatırlatarak, "Bursa Siyah İnciri kraliçeye şifa veriyor. Elimizde bu kadar kıymetli ürünümüz var. Bunu korumak ve sahip çıkmak zorundayız" dedi.

Dünyada yüzde 90'ı Bursa'da yetişen Bursa Siyah İncirini korumak için Uludağ Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği (UYMSİB), Bursa Valiliği ve Bursa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü işbirliğinde "Bursa Siyah İncirini Koruyalım" sektör toplantısı düzenlendi. UİB Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıya Bursa Valisi Şahabettin Harput, Bursa İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ömer Çelik ve üreticiler katıldı. Toplantıda konuşan UYMSİB Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Salih Çalı, "Bursa Siyah İnciri organike yakın bir meyvedir. İncir sezonu ağustos ayının 15 ile 20 arsında başlayacağını tahmin ediyoruz. Bununla ilgili Ekonomi Bakanlığı kesim ve ihraç tarihlerini belirlemek üzere bir heyet oluşturulmuş durumda bu heyet 5 kişiden oluşuyor. Heyet en az 2 defa araziye çıkıp incelemelerini yapıp, Bursa Siyah İncirinin özellikle Avrupa pazarlarında ve diğer ihracat alan ülkelerde kaliteli herhangi bir şekilde imajının bozulmayacağı nefis, leziz tadıyla gitmesi yönünde bir çalışma oluştuyor. Biz buna kesim ve ihraç tarihlerini belirleme ve uyum çalışması diyoruz" dedi.

Geçen yıl 30 milyon dolarlık Bursa siyah inciri ihracat yaptıklarını söyleyen Çalı, "Amerika 2007 yılında Tarım Bakanlığı'nın Bursa Siyah İncirini Amerika'ya ihraç etmek için yaptığı resmi başvuruya aradan geçen 7 yıla rağmen olumlu bir yanıt vermedi" şeklinde konuştu.

BURSA SİYAH İNCİRİ KRALİÇEYE ŞİFA VERDİ

Bursa siyah incirinin faydalarının saymakla bitmeyeceğini söyleyen Bursa Valisi Şahabettin Harput, "Mide bulantısı çeken İngiltere Kraliçesi Kate Middleton'a Bursa Siyah inciri ikram ediliyor. Bursa Siyah inciri kraliçeye şifa verdi. Kraliçe Bursa Siyah İncirini bitirmemek için tane tane yiyor. Elimizde bu kadar kıymetli ürünümüz var. Bunu korumalı ve sahip çıkmalıyız. 100 gram taze Bursa siyah incirinde 80 kalori, protein, karbonhidrat, 0 kollestrol, 0 yağ, lif, fosfor, kalsiyum, demir, A vitamini, B1, B2, B3, B6, sodyum, ptasyum, magnezyum ve C vitamini var. Allah böyle bir lütfu Bursa'ya vermiş" dedi. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Şahabettin Harput Kate Middleton Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title