Haberler

İngiltere'de İşçi Partisi'nin Üye Sayısında Artış

İngiltere'de muhalefetteki İşçi Partisi genel başkanlığına Jeremy Corbyn'in seçilmesinden bu yana partiye 62 bin kişinin üye olduğu açıklandı.

İngiltere'de muhalefetteki İşçi Partisi genel başkanlığına Jeremy Corbyn'in seçilmesinden bu yana partiye 62 bin kişinin üye olduğu açıklandı.

İşçi Partisi'nden yapılan açıklamada, 66 yaşındaki Corbyn'in 12 Eylül'de partinin liderliğine seçilmesinin ardından bir gün içerisinde 15 bin kişi İşçi Partisi'ne katıldı. İşçi Partisine toplam üye sayısı yaklaşık 380 bin kişi.

Tony Blair'i İngiltere Başbakanlığına taşıyan 1997 genel seçimde İşçi Partisi'nin yaklaşık 400 bin üyesi vardı. 1950'li yıllarda ise İşçi Partisi'ne yaklaşık 1 milyon kişi üyeydi.

Corbyn'in seçildiği parti liderliği yarışında 100 binden fazla kişi 3 sterlin ödeyerek, partiye üye olmuş ve Corbyn'e oy vermişti.

Jeremy Corbyn 12 Eylül'de, parti üyelerinin yüzde 59,5'inin desteğini alarak genel başkan seçilmişti. Sol ve savaş karşıtı görüşleriyle bilinen Corbyn, daha demokratik ve eşit bir İngiltere için çalışacağını söylüyor. Corbyn'in Muhafazakar Parti'yi ve Cameron'ı özellikle ekonomi ve dış politika konularında zorlaması bekleniyor.

İşçi Partisi, mayıs ayında yapılan genel seçim sonucu 232 milletvekilini parlamentoya sokabilmiş ve bir önceki genel seçime göre 26 sandalye kaybetmişti. Genel seçim yenilgisi partinin lideri Ed Miliband'in istifasına neden olmuştu. İşçi Partisi özellikle İskoçya'da koltuklarının çoğunu ayrılıkçı İskoç Ulusal Partisi'ne (SNP) kaptırmıştı.

Birleşik Krallık'ta iktidarda David Cameron liderliğindeki Muhafazakar Parti bulunuyor. Birleşik Krallık'ta bir sonraki genel seçimin 2020 yılında yapılması bekleniyor.

Kaynak: AA / Güncel

İşçi Partisi Tony Blair Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title