Haberler

İngiltere'de Çocuk İstismarına Karşı Önlem

İngiltere Başbakanı David Cameron binlerce çocuğun ülkedeki çetelerin cinsel istismarına maruz kalmasından duyduğu üzüntüyü dile getirerek, bunun engellenmesi için üzerinde çalıştıkları yeni planları açıkladı.

İngiltere Başbakanı David Cameron binlerce çocuğun ülkedeki çetelerin cinsel istismarına maruz kalmasından duyduğu üzüntüyü dile getirerek, bunun engellenmesi için üzerinde çalıştıkları yeni planları açıkladı.

Başbakanlıkta bugün ülkedeki cinsel istismar sorununu önlemeye yönelik bir toplantı düzenlendi. Başbakan Cameron'ın başkanlığındaki toplantıya, cinsel istismara uğrayanlar, bu kişilere destek sağlayan çeşitli grup ve örgüt temsilcileri, polisler belediye yetkilileri, çocuk koruma ile sosyal bakım uzmanları katıldı.

Toplantının ardından konuya ilişkin İngiliz basınına açıklamalarda bulunan Cameron, yetkililerin cinsel istismar sorunuyla başa çıkamadığını ve İngiltere'de çocukların büyük çaplı cinsel istismardan zarar gördüklerini kaydetti. Cameron, şöyle konuştu:

"Ülkemizde olup bitenin korkunçluğunu anlamak çok önemli. Genç kızlar, tekrar tekrar cinsel istismara ve tecavüze uğruyor, bir grup saldırganın elinden başka bir saldırganın eline düşüyor. Ve tüm bunlar yaşanırken, birçok kuruluş, birçok kişi olaylarla ilgilenmeden yoluna devam ediyor. Bu durumun burada durdurulması, bir daha gerçekleşmemesi için çözüme ihtiyacımız var."

Çocukların cinsel istismara uğramasını engellemeyi hedefleyen yeni planlara göre, polis çocukların cinsel istismara uğraması olaylarını "ulusal tehdit" olayı olarak değerlendirebilecek. İngiltere ve Galler'de çocukları cinsel istismara uğramaktan koruyamayan öğretmenler, belediye meclis üyeleri ve sosyal hizmet görevlileri 5 yıla kadar hapis cezasına çarptırılabilecek. Yeni planların istişarelerinin ardından genel seçimden sonra parlamento gündemine gelmesi bekleniyor.

İngiltere'de geçen yaz, 1997-2013 arasında ülkenin kuzeyindeki Rotherham bölgesinde bin 400 çocuğun çetelerin cinsel istismarına uğradığı ve İngiliz yetkililerin bu durumu engellemek için yeterli önlem almadığını öne süren bir rapor ülkede tartışmalara yol açmıştı. Rotherham Belediyesi için hazırlanan rapordaki bulgulara göre, son 16 yılda Rotherdam'da 11-16 yaş arasındaki yaklaşık bin 400 çocuğun tacize uğradığı, insan ticaretine ve çeşitli istismarlara maruz kaldığı bildirilmişti.

Başka bir soruşturmada ise, İngiltere'nin Oxfordshire bölgesinde 2004-2012 yılları arasında 50'si erkek olan 373 kadar çocuğun, 7 kişilik bir çete tarafından hedef alınarak cinsel istismara uğradığı ülke gündeminde geniş yer bulmuştu. Soruşturma kapsamında bölgedeki Thames Valley Polisi ve Oxfordshire İlçe Belediyesi, yetkililerin olaylara yönelik erken harekete geçmemekle eleştirilmişti.

Kaynak: AA / Güncel

David Cameron Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title