Haberler

Ingiltere Büyükelçisi Moore'dan Kaymakam Çalık'a Ziyaret

Muğla'nın Fethiye ilçesine gelen İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Richard Moore, Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık'ı ziyaret etti.

Muğla'nın Fethiye ilçesine gelen İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Richard Moore, Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık'ı ziyaret etti.

Fethiye Kaymakamlığına gelerek Kaymakam Çalık ile görüşen Richard Moore, ziyaret sonunda yaptığı açıklamada Fethiye'yi çok sevdiğini zaman zaman görevli olarak zaman zaman da tatil amaçlı Fethiye'yi ziyaret ettiğini söyledi.

Moore, sezondan önce Antalya ve Muğla'daki yetkililerle İngiliz turistlerin huzuru, güvenliği için görüştüğünü ifade etti. Moore, "Biz 'lütfen Türkiye'ye gelin. Genellikle Türkiye'de tatiller sıkıntısız. Çok eğleneceksiniz ama lütfen bazı konularda dikkat edin' diyoruz. Vatandaşlarımızın Türkiye'ye gelmesini destekliyoruz. Türkiye çok zor bir dönemden geçti. Özellikle 2016'da hem terör saldırıları hem de korkunç darbe girişimi oldu. Bu nedenle bazı turistler gelmekten çekiniyor. Biraz endişeliler. Fakat Türk yetkililerin tüm tedbirleri aldığını söylemek istiyorum" diyerek Türkiye'nin tatil için ideal olduğunu söyledi. 2015 yılında 2 buçuk milyon İngiliz'in Türkiye'ye geldiğini söyleyen Moore, geçen yıl biraz düşüş yaşandığını, bu yıl iyileşeceğini ve İngilizlerin yavaş, yavaş geri döneceğini dile getirdi.

Görüşmeden duyduğu memnuniyeti dile getiren Kaymakam Ekrem Çalık da Fethiye'de yaşayan yerleşik yabancıların ağırlıklı olarak İngilizlerden oluştuğunu belirtti.

Yerleşik İngilizlerin Fethiyelilerle kaynaşmış bir şekilde kardeşçe yaşadığını vurgulayan Çalık, "Bundan son derece memnunuz. Bunun nedenle Fethiye'ye de ağırlıklı olarak İngiliz turistler geliyor. Biz Fethiye olarak her türlü güvenlik önlemimiz aldık. Toplumumuz da duyarlı. Coğrafyadaki sıkıntılar bölgemize yansımıyor. Herkes rahatlıkla tatilini Fethiye'de geçirebilir" diye konuştu.

(Murat Yalçın /İHA)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ekrem Çalık Fethiye Türkiye Muğla Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title