Haberler

İngiltere Başbakanı'ndan "IŞİD'e İslam Devleti Demeyin" Çağrısı

Güncelleme:

IŞİD haberlerinde 'İslam Devleti' ifadesinin kullanılmamasını isteyen İngiltere Başbakanı David Cameron, "Onlar İslam Devleti değil, korkunç, barbar bir rejim" dedi.

İngiltere Başbakanı David Cameron, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) haberlerinde "IS" yani İslam Devleti adını kullanan BBC'ye çağrıda bulunarak, bu örgüte "İslam Devleti" denilmesinden vazgeçilmesi çağrısında bulundu. Cameron, "İslam Devleti" ifadesinin terör örgütüyle hiçbir ilişkisi olmayan milyonlarca Müslümanı aşağıladığını söyledi.

"KORKUNÇ, BARBAR BİR REJİM"

BBC Radio 4'te ünlü sunucu John Humphrys'e röportaj veren Cameron, sunucunun "İslam Devleti" ifadesini kullanması üzerine, "BBC'nin bu örgüte İslam Devleti demesini bırakmasını isterdim, onlar İslam Devleti değil, korkunç, barbar bir rejim. Yaptıkları şey İslam dinini çarpıtmak, bu programı dinleyen birçok Müslüman 'İslam Devleti' ifadesini her duyduğunda aşağılanmış hissedecek. O yüzden 'ISIL' (IŞİD'in İngilizcesi) demek daha iyi" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

David Cameron Işid Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (6)

tobimobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Islam tarihi sidetle basladi sidetle devam ediyor, basit bir örnek ramazan ayinda oruc tutmiyanlara yönelik sidet. Ve daha nice örnekleri var.

1
5
yanıtYanıtla
farukmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Bunlarin musluman olmadigini tum dunya ogrendi bir bizimkiler ogrenemedi

5
0
yanıtYanıtla
SİLO:

İŞİDI KİM YARATTI BU KADAR PARAYI SİLAHI KİMLER VERİYOR VE NEDEN BELİRLİ KESİME SALDIRİYOR İSLAMİYETLE ALAKASI OLMİYAN MARAK EDİYORUM BUNLAr ACABA BAŞKA YARATIKLARMI.

3
1
yanıtYanıtla
selocan:

esadının bile bırakıp kaçtığı mühimmatlara el koyabildiler. rusya çin iran ve esad karşıtı ülkelerin gönderdiklerinden nemalandılar. senin kastettiğini biliyorum ya neyse. finansmanını bilmem ama girdikleri yerlerde petrolleri konrol ediyorlar. ben de şu soruyu sorayım bu pkkye kim yardım ediyor?kim yarattı? nerden aldılar o kadar silahı?

yanıt1
yanıt0
nokta:

eywallah cameron . bu ince düşüncenden seni kutluyorum.

2
0
yanıtYanıtla
ANLAMAZLAR:

IŞİD açılım nedir. ? ( Irak-Şam-İslam-Devleti ) İngilizce için doğru olan Türkçede yanlış. . ! Kanaatimce, hangi dilde söylenirse söylensin. . Bu cani çapulcular, gerçek İSLAM için yüz karasıdır. . !

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title