Haberler

İngiliz ve Türk Şirketlerinin Yöneticileri Bir Araya Geldi

Güncelleme:

'Birleşik Krallık Ticaret ve Yatırım Zirvesi'nde 'altyapı' alanındaki işbirliği fırsatları değerlendirildi.

Birleşik Krallık hükümeti tarafından gerçekleştirilen 'GREAT' kampanyası çerçevesinde 17-18 Mart tarihlerinde İstanbul'da düzenlenen ' Birleşik Krallık Ticaret ve Yatırım Zirvesi'nin ilk gününde İngiliz ve Türk şirketlerinin yöneticileri ve iş liderleri bir araya geldi.

Birleşik Krallık Ticaret ve Yatırım Ajansı (UKTI) tarafından, Londra Finans Merkezi Belediye Başkanı Fiona Woolf (Lord Mayor of City London) himayesinde düzenlenen ' Birleşik Krallık Ticaret ve Yatırım Zirvesi'nin (British Business Summit) ilk gününde, iki ülke arasında 'Altyapı' alanındaki işbirliği fırsatları tartışıldı.

'Infrastructure is GREAT' başlıklı 'Altyapı' oturumunun açılış konuşmasını yapan Londra Finans Merkezi Belediye Başkanı Fiona Woolf , Birleşik Krallık ile Türkiye arasında bu alanda geniş işbirliği olanaklarını bulunduğunu belirterek şunları söyledi: "Türkiye'de düzenlenen bu ilk 'Birleşik Krallık Ticaret ve Yatırım Zirvesi'nde sizlerle birlikte olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Birleşik Krallık ile Türkiye arasında, gerçekleştirilecek projelerle ilgili süreçlerde her aşamada global yaklaşımları sağlayabileceğimiz çok önemli işbirliği fırsatları bulunduğuna inanıyoruz. Türkiye uluslararası ticaret açısından bir merkez niteliğinde. Türk şirketlerinin uluslararası anlamda geniş bir erişim gücü, İngiliz şirketlerinin de çok geniş deneyimleri ve küresel erişimleri bulunuyor ve tüm bu özellikler, iki ülkenin şirketleri açısından önemli işbirliği fırsatları sunuyor. Ortaklıklar yoluyla birlikte insanların ve tüm dünyanın yararlanacağı değerler yaratabiliriz."

Türkiye'nin özellikle de İstanbul'un önümüzdeki dönemde büyük altyapı projelerine imza atmaya hazırlandığını belirten Birleşik Krallık Ankara Büyükelçisi Richard Moore ise Zirve'de yaptığı konuşmada "İngiliz şirketlerinin küresel altyapının gelişmesine sağladıkları katkılardan gurur duyuyoruz. Şirketlerimiz Türkiye'deki pek çok önemli altyapı projesinde önemli rol oynadılar, bu katkılarının bundan sonra da süreceğine inanıyorum" dedi.

17-18 Mart tarihlerinde İstanbul, Ceylan İntercontinental Oteli'nde düzenlenen 'Birleşik Krallık Ticaret ve Yatırım Zirvesi'nin ilk günündeki 'Altyapı' oturumunda Türkiye'de önümüzdeki dönemde planlanan 3. Boğaz Köprüsü ve 3. Havaalanı, 11 bin km'lik demiryolu ve 25 bin km'lik karayolu, Çandarlı Konteyner Limanı, entegre sağlık merkezleri gibi toplam 250 milyar doların üzerindeki büyük proje tanıtıldı. Bu projelerle ilgili olarak master planlama, mimarlık ve tasarım, proje yönetimi, danışmanlık, güvenlik, enerji, stadyum ve kalabalık yönetimi gibi alanlarda işbirliği olanakları değerlendirildi.

Türkiye ve Birleşik Krallık'tan kamu ve özel sektörde çok sayıda iş liderini ve yöneticiyi biraraya getiren 'Birleşik Krallık Ticaret ve Yatırım Zirvesi'nin ilk gününde katılımcılar 'Planlama ve Finansman', 'Müteahhtlik, Tasarı ve Sürdürülebilirlik', 'Tedarik, Sevkiyat ve Operasyon' ve 'Üçüncü Ülke İşbirliği' başlıklarında düzenlenen panellerde görüşlerini paylaştılar.

İngiltere ile Türkiye arasındaki ticaret ve yatırımı desteklemek amacıyla Birleşik Krallık tarafından başlatılan GREAT kampanyası kapsamında İstanbul'da düzenlenen 'Birleşik Krallık Ticaret ve Yatırım Zirvesi', Birleşik Krallık'ın farklı sektörlerdeki uzmanlığını vurgulamayı ve altyapı, teknoloji ve finans gibi sektörlerde Türkiye'nin işbirliği yapabileceği ülkeler arasında olma konumunu güçlendirmeyi hedefliyor.

İki gün sürecek ve her iki ülkenin kamu ve özel sektöründen 500 iş liderini ve yöneticiyi biraraya getirecek olan Birleşik Krallık Ticaret ve Yatırım Zirvesi'nin ikinci gününde ise Türkiye'nin, 'Teknoloji' ve 'Finans' alanındaki projeleri tanıtılacak ve bu alanlarda gerçekleştirebilecekleri işbirliği fırsatları değerlendirilecek.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Birleşik Krallık İstanbul Türkiye Londra Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title