Haberler

İngiliz Polisinden "Suriye'ye Savaşmaya Gitmeyin" Kampanyası

İngiltere polisi, Suriye'ye savaşmaya gitme amacı olan gençleri engellemek için Müslüman kadınlara işbirliği çağrısında bulunuyor Terörle Mücadele Polisliği Ulusal Koordinatörü Helen Ball: "Burada konu insanları koruma ve emniyete almak.

İngiliz polisi, Suriye'ye savaşmaya giden vatandaşlarının sayısının artmasından duyduğu endişeden dolayı yeni bir kampanya başlatma kararı aldı.

Terörle Mücadele Polisi Ulusal Koordinatörü Helen Ball tarafından ülke genelinde başlatılan kampanyayla ilgili basın toplantısı bugün başkent Londra'da basın toplantısı düzenledi.

İngiltere genelinde düzenlenen kampanyayla özellikle Müslüman toplumlardaki kadınlara ulaşmak ve Suriye'ye savaşmak için gitmeyi düşünen gençlere yardım edilmesi konusunda annelerin bilinçledirilmesi ve bu düşünceye sahip gençlerin engellenmesi amaçlanıyor.

Suriye'ye savaşmaya giden İngiliz vatandaşı Abdullah Deghayes'in hayatını kaybettiği haberinin ardından konuyla ilgili çalışmalarına hız veren terörle mücadele birimi ekipleri, Suriye'ye savaşmaya giden ve hayatını kaybedenlerin sayısında yaşanan artıştan sonra konuya dikkati çekmek ve daha fazla vatandaşın kayatını kaybetmesini önlemek için Londra'nın yanı sıra, Manchester ve Birmingham gibi şehirlerde de Müslüman toplumdaki kadınlarla bir araya geliyor. İngiltere'den şimdiye kadar yaklaşık 20 kişinin Suriye'deki krizde hayatını kaybettiği tahmin ediliyor.

-"Bize başvurmalarını teşvik etmek istiyoruz"-

Basın toplantısında konuşan Helen Ball, Suriye'deki çatışmaya katılmak üzere ülkeye seyahat eden ve etmek isteyen gençlerin sayısındaki artıştan endişe duyduklarını dile getirerek, "Sevdikleri kişiler hakkında endişelenenler, özellikle kadınların, bu durumun önlenmesine yardımcı olabilmesi için yeterli bilginin verildiğini sağlamak, bizim duruma müdahale edebilmemiz için sevdikleri hakkında endişe duyanların bize başvurmalarını teşvik etmek istiyoruz" dedi.

İngiltere'deki terörle mücadele dedektifleri yüzlerce İngiliz vatandaşının Suriye'ye savaşmaya gitmiş olabileceğini belirtirken, bu sayıdaki hızlı artış İngiliz yetkilileri endişelendiriyor. Hükümet, Suriye'ye savaşmaya gidip ve İngiltere'ye geri dönen genç İngilizlerin radikalleşmesinden büyük endişe duyarken, Helen Balls bu kişilerin Suriye'ye gitmeden de radikalleşmiş olduğunu ifade etti.

İngiliz polisi bu yıl yaklaşık 40 kişiyi Suriye ile bağlantılı olduğu gerekçesiyle gözaltına alırken, 2013 yılında bu sayının 25 olduğu bildirildi. Suriye'ye savaşmaya gidenlerin sayısındaki artışı yapılan tüm uyarılara rağmen engelleyemeyen İngiliz güvenlik güçlerinin kampanyasının, toplumda polise karşı güvensizlik olduğu gerekçesiyle etkin olmayabileceği bildiriliyor.

Kampanyanın ayrıca, toplumda bireylerin birbirini suçlama ve polise şikayet etme ihtimali doğurabileceği yorumu yapılıyor. Ancak Helen Ball toplumdan kampanyayla ilgili destek gördüklerini belirterek, "Burada konu insanları koruma ve emniyete almak. Polise olan güveni arttırmayı, ailelere gerekli desteği vermek istiyoruz. Kampayanın amacı kişileri suçlu ilan etmek değil, trajedileri önlemek" diye konuştu.

"Anneler daha etkin olsun"-

Kadınların toplum içerisinde daha etkin rol almasını amaçlayan "JAN Trust" adlı sivil toplum kuruluşunun yöneticisi Sajda Mughal, Londra'daki basın toplantısında gençlerin Suriye'ye gitmesinin engellenmesinde annelere düşen görevler olduğunu söyleyerek, şöyle konuştu:

"İngiltere'deki bazı gençler Suriye'de yaşananlardan dolayı huzursuzluk duyuyor ve Suriyelilere yardım edebilmek için ülkeye seyahat etmeyi amaçlıyor. Biz çocuklarını Suriye'ye gitmekten koruyacak kişilerin anneler olduğunu söylüyoruz. Anneler, çocuklarındaki değişimi görecek ve bunu hissedecek ilk kişiler. Annelerin, gençlerin hayatında daha fazla etkin olması gerektiğini söylüyoruz."

Kampanyayla ayrıca Suriye'ye insani yardımda bulunmak isteyen vatandaşların yardımlarının doğru yere ulşatıklarından emin olmaları amaçlanıyor.

-"Yardım için Suriye'ye gitmeye gerek yok"-

İngiltere ve Galler'deki derneklerin çalışmalarını inceleyen "Dernek Komisyonu'nun" İnceleme ve Uygulama Daire Başkanı Michelle Russell, toplantıda yaptığı konuşmada ülkedeki savaştan etkilenen Suriyelilere yardım etmek için yardım kuruluşlarıyla birlikte Suriye'ye gitmeye gerek olmadığını vurgulayarak, komisyona bağlı derneklerlere yapılan bağışlar aracılığıyla da Suriyelilere en güvenli yardımın sağlanabileceğini belirtti.

Russell, komisyonun istatistiklerine göre İngiltere'de 500 kadar derneğin Suriye'ye yardım sağladığını ancak bunun 200'ünün son 3 yılda kurulduğunu, bağışçıların savaş bölgelerinde tecrübesi olan derneklere bağışlarını göndermeleri gerektiğini belirtti.

Londra King's College Üniversitesi'ne bağlı Uluslararası Radikalizm Çalışmaları Merkezi (ICSR) araştırmacıları, Suriye'de ortalama 11 bin kadar yabancının bulunduğunu, bunun 2 bin 800 kadarının ise Batılı olduğunu tahmin ediyor. Merkezin geçen hafta yayınladığı bir rapora göre, Batı Avrupa ülkeleri arasında Suriye'ye en fazla Birleşik Krallık'tan kişiler savaşmaya gidiyor. - London, City of

Kaynak: AA / Güncel

Manchester Londra Suriye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title