Haberler

İngiliz Basını'ndan 'Yerel Seçim' Eleştirileri

Güncelleme:

İngiliz gazetelerinde, Türkiye'deki 30 Mart yerel seçimlerinin yankıları ve oyların yeniden sayımına dair eleştiriler yer alıyor.

İngiliz basınının bilindik örneklerinden Times ve Guardian, 30 Mart yerel seçim sonuçlarını takip etmeye devam ediyor. Gazetelerdeki ortak vurgu ise 'oyların yeniden sayılması ve güvensizliğin yeniden sayıma ihtiyaç doğurması'

TIMES: KAYIP OYLAR VE ESRARENGİZ ELEKTRİK KESİNTİLERİ

Times gazetesinin yerel seçimle ilgili haberinin başlığı "Kayıp oylar ve esrarengiz elektrik kesintileri Türkiye'de seçime gölge düşürdü".

YSK ÖNÜNDEKİ 'HİLE' PROTESTOLARI

Gazetenin İstanbul'daki muhabiri Alexander Christie-Miller, dün Ankara'da Yüksek Seçim Kurulu (YSK) önünde toplanan binden fazla göstericinin Başbakan Erdoğan'ı, hafta sonundaki yerel seçimlerde hile yapmakla suçladıklarını aktarmış. Haberde göstericiler ile CHP'nin İstanbul ve Ankara adaylarının seçimler sırasındaki elektriklerin şüpheli biçimde kesildiğini, seçim sandıklarının kaybolduğunu, oyların yanlış sayıldığını iddia ettikleri belirtiliyor.

"TRAFOYA KEDİ GİRDİ"

Times'ın haberinde Enerji Bakanı Taner Yıldız'ın dün gazetecilere yaptığı "Espri yapmıyorum arkadaşlar. Trafoya kedi girdi. Kesinti bundan yaşandı...Bunu seçime bağlamak yanlış." açıklamasına da yer verilmiş:

GUARDIAN: TÜRK POLİSİ ANKARA'DA TAZYİKLİ SU KULLANDI

Guardian'ın ilgili haberinin başlığı ise "Seçmenler oyların yeniden sayılmasını talep ederken, Türk polisi Ankara'da tazyikli su kullandı". Guardian, YSK önünde toplanan kalabalığın "Hırsız Tayyip!" şeklinde sloganlar atması sonrası, polisin müdahale ettiği belirtmiş.

CHP'NİN 'YENİDEN SAYIM' TALEPLERİ

Guardian, 'CHP'nin özellikle Ankara ve Antalya'da sonuçlara itiraz ettiğine, partinin Ankara adayı Mansur Yavaş'ın gerekirse Anayasa Mahkemesi'ne gideceklerini söylediğine, CHP İstanbul adayı Mustafa Sarıgül'ün de kentte tüm oyların yeniden sayılması çağrısında bulunduğuna' dair bilgiler vermiş. Bunun yanısıra, Guardian'da 'Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde usulsüzlük iddiaları sonrası çıkan çatışmalarin ardindan polisin göstericileri gözyaşartıcı gaz ve tazyikli su kullanarak dağıtması ile Osmaniye'nin Düziçi İlçesi'nde altı okulun çöplerinde, üzerinde CHP ve MHP'ye 'Evet' mührü basılı kullanılmış oy pusulalarının bulunması' da yer alıyor.

Kaynak: Haberler.Com / Politika

İstanbul Türkiye Times Politika Haberler

Bakmadan Geçme

MOR KOD NEDİR? Hastanelerde mor kod ne anlama gelir? #128657 Ankara Cuma namazı saat kaçta? Ankara Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma Ankara cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu? LİLA Kağıt kurucusu kimdir? Lila Kağıt sahibi Abdullah Öğücü kimdir?
500

Yorumlar (6)

umuterdesman@hotmail.com:

yıllardır türkiye de mazlum halka reva görülen muamele artık milli iradeye hesap vermek yerine fitneye iftiraya yaygaraya küfre ahlaksız ve hayasızca saldırmakla son çırpınışlar için de dirler.artık herkez haddini bilecek ve bu ülkenin her bireyine saygı duyacaktır .

11
9
yanıtYanıtla
rezil akpaswq23q2@gmail.com:

turkiyenin itibarini dusuren hileyi yapandir etrafiniza iyi bakin kimmis hilebaz her yeniden sayimda akp kaybediyor hilesiz yapilan sayimda hata payi olamaz. ikinci ve cok daha da onemli mesele sandiklara yuzde 99'un ustunde katilim olmasidir bu rakam inandirici degil yuzde 96'nin ustunde katilim olan bolgelerin sadece tamamen arastirilmasi gerekir yeniden sayim yapmak yetmez suc islendi hapse atilmasi gerekenler var denizlide bos pusulalara akp mhuru basarak sandiga atan kadinin yakalanma ani internete dustu cuvallarla oy kaciranin goruntuleride inernette. turkiyeyi akpliler rezil ediyor boyle secim kazanmak o kadar zor olmaz aldiklari gercek oy orani cok daha dusuk yuzde 25 civari

3
9
yanıtYanıtla
rezil akpewq23q23@gmail.com:

vay be adam resmen falci evet chpnin genel merkezindeyim karsimda rotterdam limani hahaha

yanıt0
yanıt0
rezil akpaswqa23e4@gmail.com:

chpye catman beni neden rahatsiz edecekmis gerekcen varsa rezil diyebilirsin ama yuzde 28 oy alan bir parti ve rezil olmak???? hile yapan rezil olur bak nen pamukoglunu tutuyorum biz yuzde bir oy almadik ve hic rezil olmadik cunku hile yapmadik sarfettigin sozlerin anlamini bilmiyorsun sen turkiyede dogup buyumussundur ben hollandada dogup burada buyudum turk oglu turkum ve turkcem senden daha duzgun ne yazdigimi anliyorum rezil olan kimmis?

yanıt0
yanıt0
latifmlatif63@hotmail.com:

eyyy amerika artık bu ülkeyi senin taşeronlaarın yönetmiyor sen git kendi yamanı dik

3
3
yanıtYanıtla
fenasimehtap45@hotmail.com:

her seçimi bu yolla kazandılar yalan mı

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title