Haberler

İnegöl'ün Geleceği Meyvecilik

İnegöl İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mahmut Doğru, İnegöl’de 90 bin dekar arazide meyvecilik yapıldığını, bunun 100 bin dekarın üzerine çıkarılması gerektiğini söyledi.

İnegöl İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mahmut Doğru, İnegöl'de 90 bin dekar arazide meyvecilik yapıldığını, bunun 100 bin dekarın üzerine çıkarılması gerektiğini söyledi.

Tarım Müdürü Mahmut Doğru, İnegöl'de seracılığın Çeltikçi, Cerrah ve Kayapınar bölgelerinde devam ettiğini belirterek, "Sera üreticisi şu anda 17 çiftçimizin 12'si TARSİM kapsamında sigortasını yaptırdı. Bu bölgelerde seracılığı daha da geliştirmemiz gerekiyor. İşin açıkçası seracılıkta geç kaldık" dedi.

Tarımın bir bölge için olmazsa olmaz olduğunu belirten Doğru, "Mobilyanız, makineniz çok iyi olsa, tarım ve gıda olmadan bir şey ifade etmez. İnsanlar olduğu sürece bu sektör devam edecek" şeklinde konuştu.

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mahmut Doğru, İnegöl'de meyveciliğin daha da gelişmesi gerektiğini, bunun için 90 bin dekar meyve alanının 100 bin dekar alanın üzerine çıkması gerektiğini belirtti. Doğru, " İnegöl'de toplam kültür arazi varlığı 288 bin dekar. Yaklaşık 300 bin dekar civarında. Bunun yaklaşık 180 bin dekarında tarla bitkileri ekiliyor. Arpa, buğday, ayçiçeği, mısır gibi. 90 bin dekarında da meyvecilik yapılıyor. Yaklaşık 15-20 bin dekar alanda da sebzecilik yapılıyor. Burada yaptığımız gözleme göre, İnegöl'de şu anda bütün alt tür meyve yetişiyor, üretimi yapılıyor. Meyvecilik İnegöl'ün geleceği. İnegöl toprağı meyvecilik için Allah vergisi çok verimli. İnegöl'ün bence geleceği meyvecilik. Babasultan Barajı'nın da devreye girmesi ile birlikte, meyvecilik türlerinin ve alanlarının artması gerekiyor. Üreticilerden ricam yavaş yavaş tarla tarımını terke ederek, meyveciliğe yönelmeleri. Meyvecili alanını 90 bin dekar değil de 100 bin dekarın üzerine çıkarmamız gerekiyor" dedi.

Seracılık için biraz geç kaldıklarını ama şu anda 3 bölgede 17 çiftçinin seracılıkta iyi verim aldığını belirten Doğru, "Bugün Akdeniz havzasında meyvecilik ve seracılık birim alanda müthiş gelir getiriyor. Bunun sebebi kontrol ettiğiniz alana bir şekilde hükmediyorsunuz. İnegöl'de 17 çiftçimiz sera üreticiliği yapıyor Çeltikçi, Kayapınar ve Cerrah bölgelerinde. İlk yıllarda yeni olduğu için sigortalar anlamında biraz sıkıntılar oldu. Ama şu anda 17 üreticinin 12'si TARSİM kapsamında sigortasını yaptırdı" ifadelerini kullandı. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Mahmut Doğru Kayapınar Çeltikçi İnegöl Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (1)

milletçe alkışlıyoruz CHPMobil-ANDROID:

Meyva dıon domates gösterion

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title