Haberler

İncirlik'te ABD'li Askerler Alışverişi Kesti, Esnaf Zorda

Güncelleme:

İncirlik Üssü'nün bulunduğu mahallede görev yapan ABD askerine, Obama tarafından verilen 'çöl zammı'nın kesilmesi esnafı zora soktu.

Adana'da, 'Küçük Amerika' olarak adlandırılan ve bir zamanlar 20 binden fazla askerin görev yaptığı İncirlik Üssü'ndeki ABD 39'uncu Kanat Komutanlığı'nda görevli askerlerin sayısı 2 bine kadar gerilerken; askerlere hediyelik eşya, halı, spor aletleri, av malzemeleri satışı yapan esnaf iş yapamaz hale geldi ve dükkanlarını kapatmaya başladı.

OBAMA 'ÇÖL ZAMMI'NI KESTİ

İncirlik Üssü'nün bulunduğu merkez Sarıçam İlçesi'ndeki İncirlik Mahallesi'nde ABD'nin Körfez ve Irak Savaşı döneminde altın çağını yaşayan işyeri sahipleri, siftah yapamadıklarını belirterek dükkanlarını ya satışa çıkardı ya da camlarına 'kiralık' yazısı astı. Esnaf, ABD askerine verilen ve 'çöl zammı' olarak bilinen paraların Barack Obama tarafından kesildiğini, askerlerin bu nedenle alışveriş yapmaktan vazgeçtiğini de söyledi.

ÇARŞI TAMAMEN BOŞALDI

Son dönemde İsrail'in Filistin'e yönelik askeri operasyonları nedeniyle sık sık protesto gösterilerinin yapıldığı mahallede, ABD'li askerlerin alışveriş yaptığı çarşının tamamen boş olması da dikkat çekti. - Adana


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Barack Obama İncirlik Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (2)

TÜRKİYE SEVDALISI:

bencede kanlı paralardan nemalanmışlar yeter sevineceklerine üzülüyorlar mı birde hepsi defolsun...bizimkilerde başka iş yapsın...

24
0
yanıtYanıtla
vatandas:

Kendi düsen aglamaz. Israil mallarina ambargo demek karsilikli anlayis demektir. Bunun da sineye cekilmesi gerekiyor maalesef.

6
18
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title