Haberler

İnciraltı'ndan İzmir Gücüne Açık Davet

İnciraltı'nın İzmir ekonomisine kazandırılması için ilan edilen"YILDIRIM ÇÖZÜM" yıllardır çözüm bekleyen toprak sahiplerini sevindirdi.

İnciraltı 2. Nesil Toprak Sahipleri Platformu Başkanı Tayfun Karabulut, "YILDIRIM TALİMAT" ile İnciraltı'nda planlama çalışmasının başlamasından dolayı mutlu olduklarını ifade ederek, "İzmirli Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım"a çok teşekkür ediyoruz. 40 yılı aşkın bir süredir çözüm inancımızı hep koruduk" dedi. 65. Hükümetin kurulması ve İzmir'den Başbakan çıkması ile çözümün geleceğine hep inandıklarının altını çizen Karabulut, "Bu geçen süreçte yanımızda olan AK PARTİ İzmir Milletvekili Sayın Mahmut Atilla Kaya'ya ve tüm İzmir Milletvekillerine, göreve geldiği ilk günden beri İnciraltı'nı İzmir ekonomisine kazandırma çabasını bilip şahit olduğumuz, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Aziz Kocaoğlun'a, İzmir Valimiz Sayın Erol Ayıldız'a, Balçova Kaymakamımız Sayın Süleyman Özçakıcı'ya, Balçova Belediye Başkanı Sayın Mehmet Ali Çalkaya'ya ve ziyaretlerimizde bizlere destek olan oda başkanlarımıza, sivil toplum kuruluşlarımıza ve tüm İzmir'e İnciraltı toprak sahipleri olarak teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

GERÇEK ÇEVRECİLER

İnciraltı'nın İzmir için çok önemli bir yer olduğunu vurgulayan Karabulut, sözlerinin şöyle sürdürdü; "Dedelerimizin emaneti olan topraklarımıza sahip çıkıp, korumaya çalışarak, bugünlere kadar getirmek has İzmirli olduğumuzun kanıtıdır. Geçen zaman içerisinde birçok sıkıntı yaşadık. Bazı komşularımızın maddi imkansızlıklardan dolayı topraklarını satmak zorunda kalmalarını üzülerek izledik. Bugüne kadar çevre denildiğinde, yeşil denildiğinde, İnciraltı'nın akla ilk gelen yerlerin başında olmasına katkı sağladık. Bu sebeple İzmir'de son 50 yılın çevrecileri bizleriz."

15 BİN KİŞİYE İŞ

İnciraltı sorununun çözümünün İzmirli Başbakanı Binali Yıldırım ile İzmir'de oluşan uzlaşma yapısı ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun çözüm iradesi sayesinde olacağının altını çizen Karabulut, "Şehrimizde bulunan Oda ve Sivil Toplum Kuruluşlarını ziyaretlerimizde İnciraltı'nın çevreci planla, planlanması isteklerine bizzat şahit olduk.

İstihdam konusunda kaldıraç etkisinin, "İnciraltı'nın Planlanması" ile gerçekleşeceğini tüm İzmir'de gördük. İnciraltı'nda sağlık turizmi ile YILDIRIM DÜZEYDE TEŞVİKLE oluşturulacak işletmeler sayesinde 15 bin istihdam yaratılacağına inanıyoruz" şeklinde konuştu.

İŞ DÜNYASINA ÇAĞRI

Son günlerde yurtiçinden ve yurtdışından İnciraltı'na yatırımcı ilgisinin ciddi anlamda arttığını dile getiren Karabulut, şunları kaydetti, "Biz, İnciraltı Toprak Sahipleri olarak daha önce açıkladığımız gibi; 'İzmir'in yararına olacak çevreci her plana destek vermeye' hazırız. Bugün yine burada İzmir'in çıkarlarını korumak için eli taşın altından çekmeyen has İzmir'liler olarak diyoruz ki; 'İzmir'e 1902 yılından itibaren katkı koyan, şehrimizin bir anlamda tarihi olan Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı has İzmirli Sayın Lucien Arkas'ı, marka projelerle, sanatsal katkılarla, İzmir'in değerine katkı koymuş, İzmir'de doğanlardan fazla İzmirli Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Mesut Sancak'ı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin dört oda başkanımız; İzmir Ticaret Odası Başkanı Sayın Ekrem Demirtaş'ı, Ege Bölge Sanayi Odası Başkanı Sayın Ender Yorgancılar'ı, İzmir Ticaret Borsası Başkanı Sayın Işınsu Kestelli'yi, Deniz Ticaret Odası Başkanı Sayın Yusuf Öztürk'ü ve kalpten İzmirli tüm işadamlarımızı vakit kaybetmeden İnciraltı için buluşmaya davet ediyoruz."

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mahmut Atilla Kaya Binali Yıldırım Balçova İzmir Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title