Haberler

İmzalar Ayda Bir Gün Ücretsiz Pamukkale İçin

Güncelleme:

Efes Denizli Turizm Elçileri Derneği, Denizlililerin yüzde 60'ının hiç Pamukkale'ye gitmemesinden yola çıkarak, 'Pamukkale ayda bir gün ücretsiz olsun' imza kampanyası başlattı.

Denizli'de turizm kalitesini artırmak, yok olmaya yüz tutmuş gelenek ve kültürlere sahip çıkmak, gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla 2 yıl önce kurulan Efes Denizli Turizm Elçileri Derneği üyeleri, imza kampanyası başlattı.Candoğan Parkı önünde açılan stantta, ' Pamukkale Ayda Bir Gün Ücretsiz Olsun' kampanyasına imza toplayan dernek üyeleri, vatandaşlardan da olumlu tepki aldı. Kampanyaya vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini belirten Dernek Başkanı Fatma Kapusuz, "Daha önce Pamukkale girişinde yaptığımız anket doğrultusunda imza kampanyası düzenlemeyi uygun bulduk. İki gün sürecek olan kampanyamız sonunda toplanan imzaları bir dilekçe ile Denizli Valiliği'ne sunacağız" dedi.

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği tarafından işletilen Pamukkale Örenyeri'ne giriş ücretinin 25 TL olduğu için birçok vatandaşın Pamukkale'yi görme imkanı bulamadığını belirten Kapusuz, "Pamukkale girişinde yaptığımız çalışmada gördük ki, birçok vatandaş giriş ücretlerinin yüksek olması nedeniyle geri dönüyor. Ayrıca Denizli'nin yüzde 60'ı Pamukkale'ye gitmemiş. Vatandaşların isteği doğrultusunda dernek olarak imza kampanyası düzenlemeyi uygun gördük. Valilik de kabul ederse, ayda bir Pamukkale'de halk günleri düzenlenebilir" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Pamukkale Denizli Efes Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title