Haberler

İmc TV Haber Müdürü, Tutuklama Talebiyle Nöbetçi Mahkemeye Sevk Edildi

Güncelleme:

İmc TV Haber Müdürü Hamza Aktan, Twitter'da Cizre'yle ilgili paylaşımları nedeniyle gözaltına alınmıştı. Aktan tutuklama talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi.

İmc TV Haber Müdürü Hamza Aktan, Twitter'da Cizre'yle ilgili paylaşımları nedeniyle gözaltına alınmıştı. Aktan'ın avukatı Dilan Öğüz Canan, BBC Türkçe'ye açıklamalarda bulundu. Canan, açıklamasında sabah TSİ 05.20'de evine yapılan polis baskınında gözaltına alınan müvekkili için "Tutuklama talebiyle sevk edildi, sorgusu başlamadı, hakim dosyayı inceliyor. Savcı ifadesini almadan tutuklamaya sevk edildi" dedi.

CİZRE'DEKİ OPERASYONLARLA İLGİLİ ATTIĞI TWEET'LER SORULDU

Canan, Aktan'a sorgusunda geçen yıl Cizre'deki operasyonlarla ilgili attığı tweet'lerin sorulduğunu söyledi. Canan, Aktan'a sorgusunda BBC'nin İngilizce yayınlarının, geçen yıl Cizre'de yaşananlarla ilgili yorum ve görsel paylaşmak isteyen okurlara yaptığı çağrıyı tweet olarak göndermesinin de sorulduğunu aktardı.

Canan, Aktan'ın paylaştığı bu tweet'te BBC internet sitesinde yer alan çağrının ekran görüntüsü ve Aktan'ın Türkçe olarak yazdığı "BBC, şu an Cizre'de olanlardan görüntü ve bilgi varsa kendileriyle paylaşmalarını istiyor. İletişim bilgileri şöyle:" mesajının yer aldığını ifade etti.

SORGUSUNDA SORULAN İKİNCİ TWEET İNGİLİZCE ATTIĞI TWEET'Tİ

Avukatın aktardığına göre, Hamza Aktan'a sorgusunda sorulan ikinci tweet de yine geçen yıl İngilizce olarak attığı ve Türkçesi "Bölge halkı ve Kürt siyasetçiler, durum çok tehlikeli bir seviyeye ulaştığı için AB ve BM'ye harekete geçmeleri çağrısı yapıyor" mesajı oldu.

"ULUSLARARASI DÜZEY'DE TÜRKİYE'Yİ KÖTÜLEME, HAKSIZ DURUMA DÜŞÜRMEKLE" SUÇLANDI

Hamza Aktan'ın avukatı Dilan Öğüz Canan, bu tweetler nedeniyle müvekkilinin "Uluslararası düzeyde Türkiye'yi kötüleme, haksız duruma düşürmekle" suçlandığını söyledi.

TWEET'LERİ NEDEN TEKRAR PAYLAŞTIĞI SORULDU

Canan, Aktan'a ayrıca gazeteciler Mutlu Çiviroğlu ve Nurcan Baysal'ın bölgedeki gelişmelerle ilgili attıkları tweetleri neden RT ettiğinin de (tekrar paylaştığı) sorulduğunu belirtti.

İMC TV'NİN UYDU YAYINI "PKK/KCK PROPAGANDASI YAPTIĞI" İDDİASIYLA KESİLMİŞTİ

Evrensel gazetesine konuşan İmc TV Genel Yayın Koordinatörü Eyüp Burç, "Zaten başından itibaren hem İmc'ye yönelik, hem de gazetecilerin basın ve ifade özgürlüğüne yönelik bir kıskaç ve baskı var. Bu da onun bir devamı ve böyle devam ediyor maalesef" dedi.

İmc TV'nin uydu yayını, "PKK/KCK propagandası yaptığı" iddiasıyla Şubat ayında kesilmişti.

Kaynak: BBC Türkçe.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Türkiye Twitter Cizre Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (3)

havuzmedya akp medyası:

peki hangi sıfatla kürtlere kardeşim diyorsunuz birsürü yayın organlarını kapatıyorsunuz mecliste çoğunluklarını hazmedemeyorsunuz o zaman güney doğudan defolun meclisimizi biz kuralım

25
27
yanıtYanıtla
ccctürk:

medyayı susturmak teröristliktir bölücülüktür bu gemi böyle yürümez alabora oldumu herkes boğulur

20
24
yanıtYanıtla
dildar:

gün gelecek çark dönecek mazlum hakı alınacaktır

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title