Haberler

İlkokul Öğrencileri Yeni Öğretim Yılında Robot Tasarlayıp Kod Yazacak

Yeni öğretim yılının başlaması nedeniyle Kağıthane ilçesinde İMECE İlkokulu'nda düzenlenen törende, öğrenciler hazırladıkları halk oyunları ve judo gösterilerini sergiledi.

Yeni öğretim yılının başlaması nedeniyle Kağıthane ilçesinde İMECE İlkokulu'nda düzenlenen törende, öğrenciler hazırladıkları halk oyunları ve judo gösterilerini sergiledi.

Törene Kağıthane Kaymakamı Hasan Göç ile İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammet Çayır ve Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç'ın da aralarında bulunduğu protokol ile çok sayıda izleyici katıldı. Açılış konuşmalarının ardından minik öğrenciler hazırladıkları gösterileri sergiledi. Tırmanma duvarı ve öğrenciler tarafından yapılan judo gösterileri büyük ilgi gördü.

MİNİK ÖĞRENCİLER BİLGİSAYAR KODLARI YAZACAKLAR

Bu arada, İmece ilkokulunda bir ilke de imza atıldı. Bu yıl özel bir firma tarafından hazırlanan "Kodlama ve Robotik" atölye, öğrencilerin kullanımına açıldı. Yurt dışında emsal okulların hepsinde bulunduğu belirtilen "Maker eğitim hareketi" kapsamında kurulan atölyede çocuklara yönelik kodlama robotik ve 3 d tasarım etkinlikleri yer alıyor. Elektronik ve bilgisayar mühendisi öğretmenlerin eşliğinde ilkokul 1-2-3 ve 4. sınıflara yönelik uygulanacak programlarda öğrenciler robotlar yapıp, bunları kendileri bilgisayarda kodlayacaklar. Ayrıca bilgisayar yazılımılarını kullanarak 3 d printerlarda kendi oyuncaklarını üretmeyi öğrenecekler. Atölye ilk günden öğrenciler tarafından büyük ilgi gördü.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Fazlı Kılıç Kağıthane Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title