Haberler

İlhan Cavcav: İmam-Hatip İbaresi Nedeniyle Özür Dilerim

Güncelleme:

Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav, "Futbolcuların kılık-kıyafetleri nedeniyle kullandığım 'imam-hatip' ibaresi nedeniyle özür dilerim." dedi.

Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav, "Kullandığım 'imam-hatip' ibaresi yüzünden rencide olanlar varsa, bu amacını aşan yanlış benzetmeden dolayı özür dilerim" dedi.

"SÜRÇÜLİSAN EDEREK KULLANDIĞIM İBARE..."

İlhan Cavcav, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gençlerbirliği futbolcularına getirilen "sakal yasağına" ilişkin kararını hatırlatarak, "Futbolcularımıza sakal bırakmayı yasakladığıma dair bir açıklama yaptım. Ancak ses getiren bu açıklama, maalesef sürçülisan ederek kullandığım 'imam-hatip' ibaresi yüzünden amacını çok aşan, çarpıtan, ideolojik ve siyasi boyutlu yorumlara sebep oldu" değerlendirmesinde bulundu.

"BURADA FUTBOL OYNAYAN HER KİŞİ KILIK KIYAFET ÖZGÜRLÜĞÜNE SAHİPTİR"

"Kuşkusuz, bu topraklarda ve dolayısıyla Gençlerbirliği Spor Kulübünde futbol oynayan her kişi, Anayasa hükümleri doğrultusunda kılık kıyafet özgürlüğüne sahiptir" değerlendirmesinde bulunan Cavcav, şöyle devam etti:

"BAŞKAN OLARAK BUNA MÜDAHALE ETME HAKKIM YOK"

"Dini değerler dokunulmazdır. Bu hak ve özgürlüklere yaşamım boyunca saygı duydum ve duyacağım. Hoşlanmadığım husus ise gençlerin kendilerini ilginç moda akımlarına kaptırarak değişik saç-sakal uygulamalarıyla kanımca pek şık olmayan görüntülere bürünmesidir. Elbette Gençlerbirliği Spor Kulübü Başkanı olarak buna da müdahale etme ve müeyyide tatbik etme arzum ve hakkım bulunmamaktadır."

"İMAM-HATİP İBARESİ YÜZÜNDEN RENCİDE OLANLAR VARSA ÖZÜR DİLERİM"

Tek amacının, "sadece bir baba ve bir dede olarak, ideolojik ya da siyasi hiçbir öge barındırmaksızın, gençlere örnek olan futbolcuları, görünümlerine daha özenli davranmalarını tavsiye etmek" olduğunu kaydeden Cavcav, "Kullandığım 'imam-hatip' ibaresi yüzünden rencide olanlar varsa, bu amacını aşan yanlış benzetme nedeniyle özür dilerim" ifadesini kullandı.

Kaynak: Haberler.Com / Spor

İlhan Cavcav Spor Haberler

500

Yorumlar (5)

tahsin:

cavcav yine cavcavlamış her fırsatta Aziz Yıldırım ve Fenerbahçeye saldıran cacav busefer adını duyurmak için baltayı taşa vurdu

1
0
yanıtYanıtla
CEMAL KARACİĞER:

KURT KOCAYINCA ÇAKALIN MASKARASI OLURMUŞ, , , , . SAYIN CAVCAV. MASKARALIKLAR , GEÇEN YILDAN GÖSTERMEYE BAŞLAMIŞTI , ÇEKİL ARTIK TORUN TORBALARINLA OYNA

0
0
yanıtYanıtla
AlperMobil-IOS:

80 yasina gelmesin daha hala agzindan cikanini kulagin duymuyor dusunmeden konusuyorsun bizi dunyada rezil etmeye hic bir hakin yok

0
0
yanıtYanıtla
gunesmobilWeb@haberler.com:

Üzrünü kabul etmiyorum apzına hakim ol

0
0
yanıtYanıtla
osman can:

imam hatib in neyi gözüne batıyor cavcavcavvvvv öldüğün zaman imam sen yıkayacak namazını kıldıracak cav cacık

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title