Haberler

Ilgaz Dağı'na Mevsimin İlk Karı Yağdı

Güncelleme:

Türkiye'nin önemli kış turizm ve kayak merkezlerinden Ilgaz Dağı'na mevsimin ilk karı yağdı.

Türkiye'de kış turizminin en uğrak noktalarından biri olan Ilgaz Dağı'na mevsimin ilk karı düştü.

2100 METRE YÜKSEKLİKTE İLK KAR GÖRÜLDÜ

Türkiye'yi etkisi altına alan soğuk hava ile Kastamonu'nun Ilgaz Dağı'nda yüksek kesimlere mevsimin ilk karı düştü. Bölgede oluşan sisin kalkmasıyla Ilgaz Dağı'nın 2100 metre yüksekliğindeki Yurdum Tepesi'ne ve Oteller Bölgesi'ne kar yağdı.

KARTPOSTALLIK GÖRÜNTÜLER MEYDANA GELDİ

Yüksek kesimlerde 5 santimetreye kadar ulaşan kar kalınlığı nedeniyle kartpostallık görüntüler oluştu. Ilgaz Dağı'nda hava sıcaklığı ise hissedilir derecede düştü.

"KAR YAĞIŞI YAKLAŞIK 1 HAFTA AKSADI"

Türkiye Kayak Federasyonu Ilgaz Dağı Tesisleri Müdürü Can Erdem, Ilgaz Dağı'nda Cumhuriyet Bayramı'ndan bir gün önce ilk karın yağdığını belirterek, "Geçtiğimiz yıl kar 19 Ekim'de yağmıştı. Kar yağışı yaklaşık 1 hafta aksadı. İlk karımız yağdığı için mutluyuz. İnşallah bu yıl daha güzel bir sezon geçirmek ve daha erken sezonu açabilmeyi ümit ediyoruz. Ilgaz'da kayak sezonunu Ocak ayından önce açmayı hedefliyoruz" dedi.

Kar yağışıyla birlikte Ilgaz Dağı'nda daha güzel bir sezon geçirmeyi dilediklerini söyleyen Erdem, "İlk karımız yağdığı için mutluyuz. Herkesi Ilgaz'a bekliyoruz" diye konuştu.

"SEZONU ERKEN AÇMAYI PLANLIYORUZ"

Meteoroloji Müdürlüğü'nden aldıkları bilgilere göre bu yıl kışın sert geçeceğinin söylendiğini ifade eden Erdem, "Bu yüzden sezonu erken açmayı planlıyoruz. Aralık ayının 15'i gibi bazı müşterilerimize tarih verdik. İnşallah daha erken sezonu açmak nasip olur" dedi.

FOTOĞRAFÇI KELEŞ MANZARADAN MEMNUN

Ilgaz'da mevsimin ilk karını fotoğraflayan doğa fotoğrafçısı Cebrail Keleş ise, "Kastamonu'nun Ilgaz Dağı'nda zirvedeyiz. Şu anda mevsimin ilk karına ayağımızı basmış bulunuyoruz ve bu yüzden çok mutluyuz" şeklinde konuştu.

Ilgaz Dağı'nın Kastamonu'nun fotoğrafik olarak en güzel alanlarından bir tanesi olduğuna dikkat çeken Keleş, şunları kaydetti:

"Fotoğrafçı dostlarımızı sonbaharın son renklerini yaşamak için Ilgaz Dağı'na bekliyoruz. Bir tarafta kar, diğer tarafta müthiş bir orman yangını, yani yaprak yangını başladı. Şu anda rengarenk renkleri bulabiliyoruz. Bu rengi, bu ışığı, bu güzelliği fotoğrafçılarımızın kaçırmamasını tavsiye ediyoruz. Tüm fotoğrafçılarımızı Ilgaz Dağı'na foto safariye bekliyoruz."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Can Erdem Kastamonu Ilgaz Yerel Yaşam Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title