Haberler

Ilgaz Dağı Küçükhacet Cumhuriyet Tırmanışı

Bir grup dağcı, Gavur Kayaları mevkisini geçerek Ilgaz Dağı'nın 2 bin 546 metre yükseklikteki zirvesine ulaştı.

Çankırı'da "10. Ilgaz Dağı Küçükhacet Cumhuriyet Tırmanışı" yapıldı.

Cumhuriyetin 91. yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde ilki 2005 yılında düzenlenen tırmanışın onuncusu Türkiye Dağcılık Federasyonu Çankırı Temsilciliği tarafından gerçekleştirildi.

Ilgaz Dağı'ndaki Mülayim Yaylası'nda Çankırı ve çevre illerden bir araya gelen 12 dağcı, Gavur Kayaları mevkisini geçerek 2 bin 546 metre yükseklikteki zirveye ulaştı.

Çankırı Dağcılık Doğa Sporları ve Arama Kurtarma Kulübü Başkanı Mustafa Kemal Karatatar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tırmanışın hafif kar yağışı altında gerçekleştiğini söyledi.

Cumhuriyetin 91. yıl dönümü dolayısıyla yapılan tırmanışa katılan 12 dağcının, zirveye sorunsuz bir şekilde ulaşmasının mutluluk verici olduğunu ifade eden Karatatar, "Hava şartlarının olumsuz olması nedeniyle kısa bir molanın ardından hep beraber yeniden inişe geçtik. Umarız daha uzun yıllar bu tırmanışlar devam eder. Etkinliğe katılımın ve desteğin artarak süreceğine inanıyorum" diye konuştu. - Çankırı

Kaynak: AA / Spor

Türkiye Dağcılık Federasyonu Çankırı Ilgaz Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Kayserispor Fatih Karagümrük maçı CANLI izle! 4 Mayıs Kayserispor F.Karagümrük maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! 5 Mayıs Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 5 Mayıs burç yorumları nedir? CANLI maç izle! (REAL MADRİD-CADİZ) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 4 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Vanspor çekildi mi neden çekildi? Vanspor - Bursaspor maçında ne oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title