Haberler

Ilgaz'a Büyük Yatırım

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, Çankırı ile Kastamonu Arasında Kalan Ilgaz Dağı'nın Bir Bütün Olarak Değerlendirilmesi Gerektiğini Belirtirken, "Bölgeye 4 Milyon Euroluk Mekanik Tesis Yapacağız" Dedi.

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, Çankırı ile Kastamonu arasında kalan Ilgaz Dağı’nın bir bütün olarak değerlendirilmesi gerektiğini belirtirken, “Bölgeye 4 milyon euroluk mekanik tesis yapacağız” dedi.

SPORDAN Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, Türkiye’nin tanıtımı için kış ve kayak tesislerinin çok önemli olduğunu belirterek, “Ilgaz Dağı Kayak Merkezi’ne 4 milyon euroluk bir mekanik tesis yapacağız” dedi.

Kastamonu’da bir dizi ziyarette bulunduktan sonra Ilgaz Dağı Kayak Merkezi’ne gelen Bakan Faruk Nafiz Özak, yeni yapılacak telesiyej güzergahını inceleyip, Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık’tan bilgi aldı. Çankırı ile Kastamonu arasında kalan Ilgaz Dağı’nın bir bütün olarak değerlendirilmesi gerektiğini belirten Bakan Özak, “Ilgaz Dağı farklı iki kesim gibi görülmemeli. Kastamonu tarafında kalan bölüm ile Çankırı tarafında kalan bölümü aynı ortamda değerlendirmeliyiz. Aralarında sadece bir yol var. Buradaki tesisleri birleştirelim. Oraya gelen burada, buraya gelen orada kayak yapabilsin. Bu konuda bir çalışma yapalım. Çankırı bölümüne gerekli malzeme ve alt yapıyı kısa sürede tamamlayalım” dedi.

Özak, ardından Çankırı Valisi Şemsettin Uzun, Ilgaz Kaymakamı Cahit Çelik, Belediye Başkanı Ak Parti’li Cevdet Çetin, Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık ve diğer yetkililerle Çankırı bölgesindeki Yıldız Tepe Kayak Merkezi’nde incelemeler yaptı. Vali Uzun, yeni kayak merkezine telesiyej yapılmasıyla üç ayrı yerde kayma imkanına ulaşılabileceğini belirterek, “Bu doğa harikası yerin, yapılacak bir telesiyejle sporseverler tarafından daha fazla değerlendirmesini sağlayabileceğiz” dedi.

Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık’ın 4 milyon euro artı KDV harcama ile telesiyej hattı yapılacağını belirtmesi üzerine Bakan Faruk Nafiz Özak, Yıldız Tepe’nin kış ve yaz turizmi açısından önemli bir potansiyele sahip olduğunu söyledi. Bakan Özak, “Doğa harikası yer olan burayı hem kış, hem de yaz mevsiminde değerlendirmeliyiz. Buralardan yüksek yerlerde kar yokken, 1600 metrede kar olması, kayak sporu için sevindirici. Yıldız Tepe’ye ulaşımı sağlayacak olan telesiyej alımı konusunda tekrar bir çalışma yapalım. Mal alımı konusunda yeni bir düzenleme yapmak istiyoruz. Onun gerçekleşmesi durumunda telesiyej işinin gerçekleşmesi daha kolay olacak. Bunun gerçekleşmesi için gerekenleri yapmaya çalışacağım” diye konuştu.

Çankırı Kayak Antrenörleri Derneği Başkanı İmdat Yarım ise Yıldız Tepe’deki Kuzey Disiplini kayak pistlerinin, Dünya Kayak Federasyonu tarafından Türkiye’deki en iyi pistler   arasında gösterilerek tescillendiğini belirtti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title