Haberler

İletişimde Mükemmellik Ödülü" İstanbul'un

Bilgi sistemleri denetimi ve güvenliği yönetimi ile bilgi teknolojileri yönetişimi alanında dünya genelinde faaliyet gösteren Bilgi Sistemleri Denetim ve Kontrol Derneğinin (ISACA), bu yılki "İletişimde Mükemmellik Ödülü"ne İstanbul şubesi layık görüldü.

Bilgi sistemleri denetimi ve güvenliği yönetimi ile bilgi teknolojileri yönetişimi alanında dünya genelinde faaliyet gösteren Bilgi Sistemleri Denetim ve Kontrol Derneğinin (ISACA), bu yılki "İletişimde Mükemmellik Ödülü"ne İstanbul şubesi layık görüldü.

Uluslararası bağımsız bir kuruluş olan ISACA'nın (Information Systems Audit and Control Association) 2011'den bu yana verdiği ödüle layık görülen İstanbul Şubesi Başkanı Doç. Dr. İzzet Gökhan Özbilgin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ISACA'nın bilgi sistemleri denetimi ve güvenliği yönetimi, kurumsal bilgi teknolojileri yönetişimi, bilgi sistemleri risk yönetimi konularında uluslararası norm, prensip ve standartları uygulayarak üyelerini sürekli gelişim sağlayacak şekilde mesleki sertifikasyondan geçiren bir dernek olduğunu belirtti.

ISACA İstanbul Şubesi olarak 2009'dan bu yana başta finans sektörü olmak üzere sigorta, telekom ve enerji gibi çeşitli sektörlerde bilişim teknolojileri denetimi, kontrol, uyum, güvenlik ve yönetişim alanında faaliyet gösterdiklerini dile getiren Özbilgin, merkezi Amerika'da olan ve dünya çapında kabul görmüş bilgi sistemlerine ilişkin bilgi birikimi ve pratiklerin geliştirilerek global seviyede kullanılmasına yönelik faaliyetler yürüten ISACA'nın İstanbul şubesi olarak uluslararası norm ve prensip standartlarını uygulayarak 500 üyeyi sürekli gelişim sağlayacak şekilde mesleki sertifikasyonlardan geçirdiklerini ifade etti.

- CISA sınavları artık Türkçe de yapılacak

ISACA tarafından 2011'den bu yana organize edilen "Communications Excellence Award - İletişimde Mükemmellik Ödülü"nün "büyük chapterlar" kategorisinde birincilik ödülüne ISACA İstanbul Chapter'ın başarılı çalışmaları sonucu layık görüldüğünü dile getiren Özbilgin, ödülün geçen hafta Portekiz'de dünyanın değişik yerlerinden yaklaşık 300 şubenin katılımıyla düzenlendiğini anımsattı.

Türkiye'ye böyle bir ödülü kazandırmaktan gurur duyduklarını dile getiren Özbilgin, "Bilgi sistemleri denetimi ve siber güvenlik alanındaki birçok uluslararası uygulamayı Türkçe'ye çevirerek, Türkiye'de başta finans sektörü olmak üzere bir çok kurum ve kuruluşun hizmetine sunduk. ISACA İstanbul, ülkemizde BDDK'nın düzenlemelerinde yer verdiği ISACA'nın yayını olan 'Bilgi ve İlgili Teknolojiler İçin Kontrol Hedefleri' olan COBİT ile daha bilinir hale geldi. COBİT uygulaması tarafımızdan Türkçe'ye çevrildi." diye konuştu.

ISACA İstanbul olarak düzenledikleri eğitim faaliyetleri ve konferanslar ile üyelerinin uluslararası gelişmeleri takip etmeleri konusunda tavsiyelerde bulunduklarını söyleyen Özbilgin, şube olarak Türkiye'ye kazandırdıkları en önemli uygulamanın ise bilgi teknolojileri ve iş sistemlerinin denetimi, kontrolü, izlenmesi ve değerlendirilmesi hususlarında dünya çapında bilinen ve önceden sadece İngilizce olan CISA sınavının artık Türkçe yapılmasını sağlamak olduğunu belirtti.

Kaynak: AA / Teknoloji

İstanbul Türkiye Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title