Haberler

İksv İstanbul Tasarım Bienalinde Bu Hafta

İstanbul kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından, Zoë Ryan küratörlüğünde "Gelecek Artık Eskisi Gibi Değil" başlığıyla Galata Özel Rum İlköğretim Okulu'nda düzenlenen 2. İstanbul Tasarım Bienali, 14 Aralık tarihine kadar ücretsiz gezilebilecek.

İstanbul kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından, Zoë Ryan küratörlüğünde "Gelecek Artık Eskisi Gibi Değil" başlığıyla Galata Özel Rum İlköğretim Okulu'nda düzenlenen 2. İstanbul Tasarım Bienali, 14 Aralık tarihine kadar ücretsiz gezilebilecek. Bienal, Arçelik, Doğuş Grubu & Bilgili Holding, ENKA Vakfı ve VitrA eş sponsorluğunda düzenleniyor.

2. İstanbul Tasarım Bienali, ana serginin yanı sıra söyleşiler ve atölye çalışmalarına da ev sahipliği yaparken, Tasarım Rotaları ve film gösterimleriyle kentin farklı noktalarında izleyicilerle buluşuyor. Tasarım üzerine söyleşiler ve atölye çalışmaları Bienaldeki diyalogların ve karşılıklı ?kir alışverişinin içeriği üzerine kurulmuş olan "Bizimle Konuşun" panel ve söyleşileri Galata Özel Rum İlköğretim Okulu'nda bu hafta da devam ediyor. Bunun yanı sıra, 2. İstanbul Bienali Etkinlik Alanı Antrepo 7 çeşitli atölye çalışmalarına da ev sahipliği yapıyor. Ücretsiz düzenlenen etkinliklere katılım için rezervasyon@iksv.org adresine e-posta göndererek onay almak yeterli.

Bienalde bugün Galata Özel Rum İlköğretim Okulu, 17.00-19.00 'da

Moderatörlüğünü Meriç Öner'in üstleneceği panele konuşmacı olarak Gastronomika, Herkes İçin Mimarlık, Fala Atelier ve Rotor kolektifi katılacak.

15 Kasım Cumartesi, Antrepo 7, panel 13.00, atölye 14.00-18.00 arasında

360 Inspiration ve Polonya'da School of Form kurucularından Trend Analiz Uzmanı Zuzanna Skalska'nın deneyim ve güncel trend bilgilerini paylaşacağı okuma etkinliğinin ardından başlayacak olan atölyede, trend analizi ve bu analizin tasarım sürecine dahil edilişi üzerine yoğunlaşılacak. Etkinlik, Arçelik sponsorluğunda gerçekleştirilecek.

2. İstanbul Tasarım Bienali kapsamında yapılan Film Gösterimleri'nde, gelecekte yaşamaya dair farklı yaklaşımlar gösterilmeye devam ediliyor. Film Gösterimleri, bienal süresince Perşembe günleri Galata Özel Rum İlköğretim Okulu'nda ücretsiz yapılıyor. Film gösterimlerine katılım için rezervasyon@iksv.org adresine e-posta göndererek onay almak yeterli. Filmler ve gösterimlerle ilgili bilgilere tasarimbienali.iksv.org adresinden ulaşılabilir.

• Toplayıcılar // Les Glaneurs et la Glaneuse

Galata Özel Rum İlköğretim Okulu, 13 Kasım Perşembe, 19.30'da

Fransız yeni dalga akımının büyük ustası yönetmen Agnes Varda, yemek arama kavramının önemini araştıran düşündürücü film-anlatısı Toplayıcılar'da, Fransa'nın unutulmuş insanlarının çalışma koşularını incelerken el kamerası ile gizlice çekilen, hafızalardan silinmeyecek görüntüler ortaya koyuyor. Belgeselde, Fransa kırsalında hasat edilmiş tarlaları süpüren göçmen Çingenelerden, Paris pazarlarında israfa yol açan uygulamaları azaltmaya çalışan aktivistlere kadar çok farklı toplayıcılık yöntemleri aktarılıyor. Toplayıcılar, Varda'nın bir sinemacı olarak kariyerinin 50. yılındaki ilk dijital film girişimi.

İstanbul'un farklı köşelerine yayınlan Tasarım Rotaları

Bienal kapsamındaki Tasarım Rotaları'nda ziyaretçilere kentin farklı bölgelerindeki tasarım odaklı ofis, mağaza, atölye, imalathane ve yapıların yanı sıra, çeşitli bölgelerin kendine has dokularının inceleneceği tematik yürüyüşler sunuluyor. Kentin Asya ve Avrupa yakalarındaki farklı bölgeleri kapsayan Tasarım Rotaları'nda Kuzguncuk, Çemberlitaş-Kapalıçarşı-Sultanahmet, Galata-Şişhane, Fener-Balat, Beyoğlu-Galatasaray-Cihangir, Moda bölgeleri, tematik rotalar kapsamında ise Kadıköy Koku Tasarım Rotası, Kadıköy Font Rotası, Kadıköy Ses Rotası ve Kadıköy Ağaç Rotası ile Tasarım Sarayları Rotası ve 2014 Maslak: Çeperde Archi-Walk yer alıyor.

Tasarım Rotaları, Cuma ve Cumartesi günleri rehberler eşliğinde 20 kişilik gruplar halinde 14 Aralık'a kadar devam edecek. Biletler, Biletix satış noktaları ve Biletix internet sitesi (biletix.com) üzerinden ve ana gişe İKSV'den (pazar hariç 10.00-18.00 arası) satın alınabilir. Ayrıntılı bilgilere tasarimbienali.iksv.org adresinden ulaşılabilir. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kadıköy Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title