Haberler

İkinci Ergenekon Davasında 66. Duruşma Başladı

Emekli Orgeneraller Hurşit Tolon ve Şener Eruygur'un sanıkları arasında yer aldığı ikinci Ergenekon Davası'nın 66.

Emekli Orgeneraller Hurşit Tolon ve Şener Eruygur'un sanıkları arasında yer aldığı ikinci Ergenekon Davası'nın 66. duruşması başladı. Duruşma tutuklu sanık Kemal Aydın'ın yarım kalan çapraz sorgusuyla devam ediyor.

Aralarında Cumhuriyet gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay ve Gazeteci Tuncay Özkan'ın da bulunduğu 37'si tutuklu toplam 108 sanığın yargılandığı davanın bugünkü duruşmasına tutuklu sanıklar İnönü Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu, Başkent Üniversitesi Eski Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal, emekli Tuğgeneral Levent Ersöz, Mustafa Dönmez,Durmuş Ali Özoğlu, Taylan Özgür Kırmızı, Zerran Atik, Mehmet Dalagan getirilmedi.

"BİZ SİZE EMANETİZ"

Gazeteci Tuncay Özkan, duruşma başamadan önce usule ilişkin 3 sorusu oldugunu söyledi. Duruşmaların ertelenmesini dikkate alarak kendi davalarına bir hafta süre tanındığını belirten Özkan, bundan sonraki 3 farklı davanın yargılanması hususunda yargılama takvimini öğrenmek istediğini söyledi.

Dava nedeniyle tüm sanıkların zarara ugradıgını belirten Özkan, "Mahkemenin duyarsızılığı nedeniyle saldırılar devam ediyor. Eger siz benim duruma üzülmüyorsanız bu suçlamalara baştan inandıgınız ortaya çıkar. Mahkeme bir tedbir almayacaksa biz kendi yöntemlerimizle kendi tedbirimizi alalım. Biz size emanetiz başkanım. Lütfen gerekli tedbirleri alın" dedi.

CHP gençlik kolları başkan Yardımcısı Evrim Baykara ile yaptıgı bir telefon konuşmasında ismi geçen, CHP izmir il başkanı Kemal Karataş'ın isminin Kılıçdaroğlu olarak değiştirilip taraflı haber yapıldıgını iddia eden Özkan, "Hesapta bana Önder Sav mı? Kemal Kılıçdaroğlu mu desteklenmeli? diye soruyorlar. Ben de Kılıçdaroğlu'nu destekleyin demişim. Konuşmada Kılıçdaroğlu'nun ismi dahi geçmedi. Konuşma değiştirilerek haber yapılmıştır. Bu da bize karşı yapılan saldırgan tutumlara bir örnektir" diye konuştu.

"TÜRKİYE ORADOĞU BATAKLIĞINA SÜRÜKLENMEK İSTENİYOR"

Gazze'ye insani yardım götüren gemiye yapılan saldırıyı ve İskenderun'da 6 şehit verdiğmiz saldırıları kınadığını da ifade eden Özkan ölenlere Allah'tan rahmet dilediğini belirtti. Özkan, "Türkiye, Ortadoğu bataklığına sürüklenmek isteniyor" diye konuştu.

Bunun üzerine mahkeme başkanı Köksal Şengün, duruşmada sanıklara sorulan sanıklara sorulan soruların kendileriyle ilgili oldugunu belirtti. Şengün, "Biz uzerimize düşeni fazlasıyla yapıyoruz. Basınla ilgili konularda mahkemeyi suçlamayın. Size sorulan sorular sizlerle alakalı, basına malzeme olması için sormuyoruz. Bu konu savcıların görev alanına girer" şeklinde konuştu. Ardından Başkan Şengün, tutuklu sanık Kemal Aydın'ı sanık kürsüsüne çağırdı ve sanığın yarım kalan çapraz sorgusuna devam ediyor.

Cem TURSUN - İSTANBUL DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu? Samsunspor Trabzonspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Samsunspor TS maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester City Wolverhampton maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.City Wolverhampton maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti?
title