Haberler

İki Yıl 'Koma' Taklidi Yaparak Mahkemeden Kaçtı

Güncelleme:

Galler'de yaşayan 47 yaşındaki Alan Knight, komşusunu dolandırdıktan sonra mahkemeye çıkmamak için 2 yıl boyunca 'koma' taklidi yaptı.

İngiltere'nin Swansea kentinde komşusunu 40 bin sterlin dolandıran adam, mahkemeden kaçmak için 2 yıl komadaymış numarası yaptı.

Polisin kendisinden şüphelendiğini anlayınca boynundan yaralanıp felç olduğunu ve bu nedenle sık sık kriz geçirip komaya girdiğini söyleyen Knight'ın bu süre boyunca devletten de yüksek miktarda engelli yardımı da aldığı ortaya çıktı.

Düşüp boynunu garaj kapısına çarptıktan sonra sakat kaldığını ve oksijen tankına bağlı olarak yaşadığını iddia eden Knight'ın aile doktorunu da gerçekten engelli olduğuna inandırmayı başardığı belirtildi.

ÜYELİK KARTI YAKALATTI

Her mahkemeye çağrıldığında "durumunun ağırlaştığını" iddia ederek hastaneye yatan adamın "zaman zaman rahatça hareket ettiğini" tespit eden doktorlar, durumdan şüphelenerek yetkilileri haberdar etti. Soruşturma derinleşince uyanık dolandırıcının bir sürpermarket zincirinde üyelik kartını kullanarak alışveriş yaptığı güvenlik kamerası görüntülerinde tespit edildi.

GÜVENLİK KAMERASINDAN KAÇAMADI

Polis yetkilileri süpermarketin Knight'ın üyelik kartının kullanıldığı tarihlerde kaydettiği güvenlik kamerası görüntülerini incelediklerini ve üç çocuk babası adamı birçok kez "rahat bir şekilde yürüyerek alışveriş yaparken" ve "otomobiline binip uzaklaşırken" gördüklerini açıkladı.

MAHKEMEYE TEKERLEKLİ SANDALYEDE GELDİ

Yeni kanıtlar ışığında bir kez daha hakim karşısına çıkmaya çağrılan Knight, Swansea Kraliyet Mahkemesi'ne 33 yaşındaki karısı Helen'in kontrol ettiği bir tekerlekli sandalyede boyunluk takmış bir halde geldi.

"KARARLI BİR AKTÖR"

Davaya bakan yargıç Paul Thomas, "Bu çok özel bir dava ve Knight'a vereceğimiz ceza ile benzer bir dolandırıcılık yapmayı planlayan insanlara ciddi bir mesaj vermemiz gerekiyor. Süpermarketten alınan güvenlik kamerası kayıtlarını inceledikten sonra zanlının rol yaptığı sonucuna vardım. O çok iyi ve kararlı bir aktör ancak söylediği gibi hasta olmadığı oldukça açık" dedi. Yargıç Thomas, Knight'ın oldukça uzun bir hapis cezasına çarptırılacağını tahmin ettiğini de söyledi.

Kaynak: Haberler.Com / Dünya

Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (17)

Ömer Muhtar:

Türkiye''ye gelsin. Harika bir iktidar partisi milletvekili olur. . . Hem maaşı da, emeklilik hakları da süper. . .

84
19
yanıtYanıtla
REEL:

doğrudur MUHALEFET MİLLETVEKİLİ OLABİLMESİ İÇİN DAHA DA BOZUK VE AYNI ZAMANDA DA sizin gibi YIRTIK DA OLMASI GEREKİYOR

yanıt0
yanıt0
murat:

bu kesin chp lidir. böyle dalavere işler anca onlarda olur. yalan dolan, aldatmak. herşey.

14
30
yanıtYanıtla
asıl akp:

asıl garanti akplidir bu işleri onlar çok iyi bilir üstad tırlar bu konularda

yanıt0
yanıt0
...:

böyle bir habere dahi siyasi taraf olacak kadar adalet sahibisiniz. . . zihniyetinize helal olsun. . .

yanıt0
yanıt0
cagatay:

haklisin chp lidir kardes ama Ak partili olsa sadece dolandirmaz hem parayi alir hemde o evi icindekilerle beraber satardi :)

yanıt0
yanıt0
kayserili:

bu kesin AKP lidir. . .

23
15
yanıtYanıtla
Adalet Ölmez:

Esas komaya alacağı cezadan sonra girer artık.

24
1
yanıtYanıtla
ref:

Kesin akp lidir lakin oradaki kanunlar bizimki gibi olmadıgından adam felclı taklidi yapmış bizde mahkeme felcli taklidi yapıyor.

17
8
yanıtYanıtla
halis:

ne varki bunda, yillardir müslümanim diye milyonlari kandiranlar var bizim ülkemizde. . .

15
6
yanıtYanıtla
Tüm 17 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title