Haberler

İki Ülke Arasında Kriz Çıkartan Fotoğraf

Güncelleme:

Sırp güvenlik güçleri tarafından yakalanıp tutuklanan iki Kosova polisi, serbest bırakıldı.

Sırbistan ile Kosova arasında krize neden olan, Sırp güvenlik güçleri tarafından yakalınıp tutuklanan 2 Kosova polisi, serbest bırakıldı.

Sırbistan Sınır Polisi tarafından Cumartesi günü tutuklanan iki Kosovalı polis bugün serbest bırakıldı. KTV televizyonunda açıklama yapan Kosova İçişleri Bakanı Bayram Recepi haberi teyit etti. Recepi, iki polisin bugün EULEX'e teslim edildiğini ve bugün öğleden sonra Kosova'ya dönmeleri beklendiğini ifade etti. Recepi, aynı zamanda bu haberi kendisine EULEX Misyonu Şefi Xavier Bud de Marnhac'ın ilettiğini bildirdi.

Sırp polis güçleri tarafından tutuklanan Kosovalı iki polis Şukri Bunyaku ve Sami Beçiri'nin serbest bırakıldığını Kosova Polisi Sözcüsü Arbır Beka da doğruladı. Beka, iki polisin Kosova'ya giriş yaptığını ve şu anda Luzhan Polis Karakolunda bulunduklarını belirtti.

BARIŞ GÜCÜ (KFOR) OLAYI ARAŞTIRIYOR

KFOR askerlerinden bir grup, iki Kosova polisinin Sırp jandarması tarafından tutuklandığı bölgede gerçekleri ortaya çıkartmak için araştırma yapıyor. Kosova polisleri Şukri Bunyaku ve Sami Beçiri'nin tutuklanmalarının ardından, Sırbistan İçişleri Bakanı İvica Dacic, polislerin yeşil bölgeye girdiklerini ve 1999 yılında NATO ile Sırbistan arasında imzalanan askeri-teknik anlaşmayı da ihlal ettiklerini belirtmişti.

KFOR'un tutuklama ile ilgili ayrıntıları araştırdıktan sonra bir rapor yayınlaması bekleniyor. Priştine'deki yetkililer ise polislerin Kosova bölgesi içerisinde kaçırıldığını savunuyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kosova Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title