Haberler

İki Kızın Öldüğü Kazada Sürücü Tahliye Oldu

Güncelleme:

Adana'da, aracın nehre uçması sonucu Berfin Alçiçek ile Ceren Kurülük'ün hayatlarını kaybetmesine neden olan Ersel Kaya, taksirle ölüme sebep olma suçundan tahliye oldu.

Adana'da, kullandığı otomobilin Seyhan Nehri'ne uçması sonucu 18 yaşındaki Berfin Alçiçek ile 19 yaşındaki Ceren Kurülük'ün yaşamlarını yitirmelerine neden olan sürücü 19 yaşındaki Ersel Kaya, taksirle ölüme neden olma suçundan yargılandığı mahkemede 5 yıl hapis cezasına çarptırılıp tahliye edildi.

ARAÇ, AŞIRI HIZ NEDENİYLE KONTROLDEN ÇIKIP NEHRE UÇTU

Özdemir Sabancı Bulvarı'nda 2 Eylül 2014'te meydana gelen kazada, Ersel Kaya yönetimindeki 01 COA 52 plakalı otomobil, iddiaya göre aşırı hız nedeniyle kontrolden çıktı. Savrulan otomobil önce refüje çarptı, ardından da Seyhan Nehri'ne uçtu.

İKİ KIZ ARACIN CAMINDAN FIRLADI

Otomobil sürücüsü Ersel Kaya ile arkadaşları 18 yaşındaki Mehmet Erdinç Kürklü ve 19 yaşındaki Eren Köçükgöde yüzerek kurtulurken, Berfin Alçiçek ile Ceren Kurülük suda kayboldu. Dalgıç polisler tarafından yapılan arama sonunda, kaza anında otomobilin camından fırladığı belirlenen Ceren Kurülük ile Berfin Alçiçek'in cesetleri bulundu. Gözaltına alınan ve 0.32 promil alkollü olduğu belirlenen Ersel Kaya, çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.

"DİREKSİYONA MÜDAHALE ETTİ"



'Taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma' ve 'alkol veya uyuşturucu etkisi altındayken araç kullanma' suçlarından Adana 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Ersel Kaya, karar duruşmasına çıktı.

Sağ ön koltukta oturan Berfin Alçiçek'in direksiyona müdahale ettiğini ileri süren Kaya, "Çorbacıya gitmeden önce Ceren'in evinde alkol almıştım. Fakat ben bir iki yudum tadına bakmıştım. Onlar alkol aldılar. 100 kilometre hızla gidiyordum. Berfin direksiyona yapışıp, sağa kırınca ben de sola doğru kırdım. Refüje vurunca tekrar düzeltmek için direksiyonu kırdığımda iyice hakimiyeti kaybettik ve nehre uçtuk." diye savunma yaptı. Son sözü sorulan Kaya, ölen her iki kızın ailesinden özür dilediğini, böyle olmasını istemediğini söyledi.

5 YIL CEZA ALAN SÜRÜCÜYE TEMYİZ TAHLİYESİ

Mahkeme heyeti, Ersel Kaya'yı asli kusurlu bularak taksirle ölüme neden olma suçundan 7 yıl hapse çarptırırken, duruşmalardaki iyi hali nedeniyle cezasında indirim uygulayarak 5 yıl 10 ay ceza verip, temyiz sürece nedeniyle tahliye etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Seyhan Eylül Yerel Yaşam Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title