Haberler

İki Japon Bankası Ruslara Kredi Vermeyi Durdurdu

Güncelleme:

Tüm uyarılara rağmen Ukrayna krizinde geri adım atmayan Rusya, ekonomik anlamda zor günler yaşamaya başladı.

Ukrayna krizinden sonra zor günler geçiren ve büyük ölçüde yabancı sermaye çıkışı yaşayan Rus ekonomisine bir darbe de Japonlardan geldi. Japonya'nın en büyük iki bankası Rusya'da kredi vermeyi durdurduklarını açıkladı.

FALİYETLER DONDURULDU

Ukrayna krizi yükselirken Rus ekonomisinde çarğıcı gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Rus ekonomisinden milyarlarca dolar sermaye çıkış yaparken bu kez iki dev bankanın Rus müşterilerine yönelik faaliyetlerini büyük ölçüde dondurdukları açıklandı.

DEV BANKALAR KREDİ KONUSUNDA İSTEKSİZ

Japonya'nın en büyük iki bankası Sumitomo Mitsui ile Bank of Tokyo-Mitsubishi Financial Times gazetesine Rusya'da kredi vermeyi durdurduklarını açıkladı. İki Japon bankasının bu hamlesi Ukrayna krizinin büyümesinin ardından dünyanın dev bankalarının Rus müşterilerine kredi vermekteki isteksizliğini de pekiştirmiş oldu.

Bankaların en çok Rus zenginlerine gelecek yaptırımlardan ürktüklerini belirten bir üst düzey Rus bankacı Japonların ise herkesten ihtiyatlı davrandığını belirtti.

TAHVİL İHRAÇLARI DA DİBE VURDU

Ukrayna krizi Rusya'nın tahvil ihracını da sekteye uğratıyor. Bu sene şimdiye kadar 9.1 milyar dolar Rus tahvili ihraç edilirken bu rakam 2009 yılından bu yana yüzde 74'lük bir düşüşe işaret ediyor. Rusya'da özel sektör de tahvil ihracı konusunda sıkıntı yaşanıyor. Bu sene sadece Gazprom ve Sberbank'tan 1 milyar dolarlık tahvil ihracı gerçekleşti.

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Rusya Federasyonu Japonya Ukrayna Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY maçı ne zaman? #9917 Maç saat kaçta, hangi kanalda? Survivor Nefise kaza mı geçirdi, ne oldu? Survivor Nefise'nin son durumu ne? 23 Nisan'daki Dilan Polat gösterisine soruşturma başlatıldı mı? Dilan Polat taklidi için bakanlık harekete geçti!
500

Yorumlar (59)

vatandasaginvedat@gmail.com:

ister istemez 3 dunya savasi cikicak insan cok putin geri adim atarsa biter beklersede biter ileri adimda dunya karisir iyi olur.pkkda arada kaynar ucbestane soytari elinde silahla devlete kafa tutuyor. ortalik karisinca herkes kendi derdine dusucek ozaman hangi ulke destek vericek.gorucez ortada kalinca hemen geri fites yaparlar.1.dunya savasinda ermeniler doguyu temizliyorlardi turkler kurtardi.acirsan yetime boyle olur.okadas askerimizi oldurdunuz.kurt,turk demeden katletdiniz.bunun hesabini pkk oducek.ne ekersen onu bicersin hayat boyle...

24
1
yanıtYanıtla
MUSTAFA KAPTANyesilgozler84@hotmail.com:

HİROŞİMAYA ATILAN ATOM BOMBASINI NE ÇABUK UNUTTUN JAPONYA..!!! ABD ŞAKŞAKÇILIĞI SANA YAKIŞMADI..!!!

13
10
yanıtYanıtla
HAKİKATeses2626@e-mail.com.tr:

Tam aksine unutmadılar.Gasp edilen Kuril adalarını,Sahalin adasını,Kamçatka topraklarını asla unutmadılar.Sadece uygun zamanı bekliyorlar şimdi yaptıkları hamle gibi.

yanıt0
yanıt0
dsadsarrmy_@hotmail.com:

japonlar amerikalıların hiroşima ve nagazaki faciasını ne cabuk unuttular...

17
4
yanıtYanıtla
atillak070@mynet.com:

demekki onlarin baska hesabi var...herkes bizim gibi abd nin her dedigini yardakciligini yapacak degil...

yanıt0
yanıt0
necati yılmaztransporter01@mynet.com:

AMERİKAN DOLARINDAN VAZGEÇMEK AMERİKANIN SONUNU GETİRECEK TEK ŞEYDİR

17
0
yanıtYanıtla
MUSTAFA KAPTANyesilgozler@hotmail.com:

FED FAİZ ARTIŞI OLABİLİR DEDİ PİYASALAR ALLAKBULLAK OLDU..GERÇEKTEN ARTTIĞINDA DOLAR TÜM PARALAR KARŞISINDA TEKRARDAN DEĞERLENECEKTİR...

yanıt0
yanıt0
Adamın hasıirmakmm74@mynet.@com:

Helal Rusya'ya

9
7
yanıtYanıtla
ekoerkn@hotmail.fr:

helal olsun putine amerikaya boyun eğmesi dünyadaki abd sömürgesinin bütün ülkeleri kapsaması olur ABD NİN İSTEDİĞİ BİŞEY SADECE ABD NİN ÇIKARINADIR ! BUNU ANLAYIN ARTIK

8
7
yanıtYanıtla
Yusuf D.ydklc@ttmail.com:

Ne diyorsun be,Amerika'yı kötüleyip Rusya'yı övüyorsun,neyini anlayalım bunun..Rusya kendi çıkarını düşünmüyormu? kötüleyeceksen ikisinide kötüle,malmısınız nesiniz.

yanıt0
yanıt0
Tüm 59 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title