Haberler

İki Durak Arası İyilik Molası" Kan Bağışı Kampanyası

Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık, "Pendik, Ünalan, Hacıosman, Yenikapı ve Kirazlı istasyonlarımızda vatandaşlarımız hem metrolara aktarım yaparken hem de kan bağışı yapacak.

Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık, " Pendik, Ünalan, Hacıosman, Yenikapı ve Kirazlı istasyonlarımızda vatandaşlarımız hem metrolara aktarım yaparken hem de kan bağışı yapacak." dedi.

Kınık, Türk Kızılayı ve Metro İstanbul'un düzenlediği ve iki gün sürecek "İki Durak Arası İyilik Molası" kampanyasının açılışı için Yenikapı istasyonunda düzenlenen etkinliğe katıldı.

Burada kan bağışında bulunan vatandaşlarla sohbet eden Kınık, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Kınık, en çok kullanılan güzergahlardaki 5 istasyonda kampanyayı başlattıklarını belirterek, "Pendik, Ünalan, Hacıosman, Yenikapı ve Kirazlı istasyonlarımızda vatandaşlarımız hem metrolara aktarım yaparken hem de kan bağışı yapacak. Burada hekimlerimiz, flebotomist ve Kızılay yetkililerimiz var. Vatandaşlarımız seyahat halindeyken küçük bir iyilik molası verecek." şeklinde konuştu.

Kızılay'ın Türkiye'de milli bir ödevi yerine getirdiğini vurgulayan Kınık, her yıl 2 milyon 500 bin ünite kanı bağışçılardan topladığı bilgisini verdi.

Kınık, bunun hiç durmaması gereken bir operasyon ve görev olduğunu dile getirerek, "Ocak başında ağır bir kış olmuştu. Stoklarımızda bizi tedirgin eden bir düşüş olmuştu. Sonra yapılan çağrıyla bir duyarlılık oluştu. Kızılay'ın 149 yıllık tarihinin rekorlarını kırdık her gün. Bir günde alınan en fazla kan rekorunu kırdık." dedi.

Her gün 9-10 bin ünite civarında kanın toplanması gerektiğini aktaran Kınık, özellikle ameliyat günlerinde bu seviyenin daha yüksek olduğunu söyledi.

Kızılay'ın faaliyetleri

Kerem Kınık, Kızılay'ın etkinlik ve faaliyetlerinin arttığına dikkati çekerek, şöyle devam etti:

"Ulusal ve uluslararası hukuktan gelen devletimize bir yardımcı kuruluş olma misyonumuz var. Özellikle Fırat Kalkanı Operasyonu'nda, Musul ve Halep'in kurtarılma operasyonlarında oralarda oluşan insani dramın hafifletilmesi için yardımcı oluyoruz. Bu çerçevede özellikle İdlib kırsalındaki kampların iyileştirilmesi ve yeni kamplar kurulması, Azez ve Kilis'te kalıcı ve sürdürülebilir insani yardım projeleri kapsamında çalışmalarımız var. Cumhurbaşkanımızın Körfez ülkeleri ziyareti esnasında biz de oradaydık. Oralardaki çok büyük insani yardım ve donör kuruluşlarla iş birliği anlaşmaları imzaladık."

Metro istasyonlarındaki kan bağışı kampanyası yarın da devam edecek.

Metro müzisyenlerinin performansları eşliğinde devam eden kan bağışı kampanyasına vatandaşların katılımı için zaman zaman istasyonlarda anons yapılıyor.

Kaynak: AA / Güncel

Türk Kızılayı Hacıosman Pendik Kınık Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title