Haberler

İki Dinden Barış Duası

Bahri KARATAŞİZMİR, (DHA) - AK Parti İzmir Milletvekili ve Dışişleri Komisyon Üyesi Rifat Sait, Protestan Baptist Birliği İzmir Temsilcisi ve Buca Protestan Kilisesi Pastör'ü Ertan Çevik, İzmir Müftü Yardımcısı Muharrem Gül ve AK Parti İzmir il Başkanı Bülent Delican, İsrail'in Filistin'de uyguladığı katliamı kınamak ve dünyaya duyurmak amacıyla AK Parti İzmir il Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenledi.

Bahri KARATAŞİZMİR, (DHA) - AK Parti İzmir Milletvekili ve Dışişleri Komisyon Üyesi Rifat Sait, Protestan Baptist Birliği İzmir Temsilcisi ve Buca Protestan Kilisesi Pastör'ü Ertan Çevik, İzmir Müftü Yardımcısı Muharrem Gül ve AK Parti İzmir il Başkanı Bülent Delican, İsrail'in Filistin'de uyguladığı katliamı kınamak ve dünyaya duyurmak amacıyla AK Parti İzmir il Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenledi. Toplantı sonunda savaşın durması için iki dinin temsilcileri ortak dua etti.

İsrail bu bölgede dünya savaşı çıkarabilecek kadar örgütlenmiş bir devlet kurdu. İsrail halkı belki suçlanacak bir halk değildir. Ama o siyonist yönetim kadın çocuk demeden birçok insanı katlediyor. Ateşkes şartlarını bozup yeniden bomba yağdırmaya başladı. 2005 yılında Kofi Annan, 'Balkanlar ve Ortadoğu, Osmalı'nın adaletini arıyor' demişti. Biz bu ecdadın yeni nesilleri olarak bunu içimize sindiremiyoruz. İspanya'dan, Rusya'dan kovulan yahudiler yıllarca bizlerle kardeşçe yaşadı. Ramazan günü yapılan bu katliamlar hiçbir dine ahlaka sığmaz.

Protestan Baptist Birliği İzmir Temsilcisi ve Buca Protestan Kilisesi Pastör'ü Ertan Çevik de, bu bayramın barış ve huzur içinde tüm İslam, Hıristiyan ve Yahudi dünyasının barış içinde huzur içine geçirebilmesini arzu ettiklerini söyledi. Çevik, şöyle konuştu

Gazze'deki Filistinli ailellerin evlerine, çocukların annelerin babaların ve yürüyemeyen hastaların üzerine bombaların yağmasın. Türkiye'de yaşayan Hıristiyan azınlıklar olarak, bu savaş bizim için çok üzücü bir durumdur. Filistin'deki Müslüman, Hıristiyan bu savaşta mağdur olan tüm kardeşlerimizin, aynı acılarını Türkiye'de çekmekteyiz. Onların acıları bizim acılarımızdır. Onların üzüntüleri burada yaşayan Yahudi, Hıristiyan ve Müslüman tüm vatanların ortak acısıdır. Biz de bu protestolara katılıyor ve destekliyoruz. Bu savaşın bir an önce son bulmasını ve insanların özgürlük içinde barış içinde yaşamışını diliyorum. İbrahim babadan olan araplar ve İsrailliler kardeştir. Bu kardeşliği hatırlamalarını tavsiye diyoruz onlara. Kutsal kitaplarda Allah şunu buyuruyor, 'benim yarattığım kulun canını alamazsın, öç benimdir' diyor Allah. Hıristiyanlar olarak bizim duyurumuz budur. Bu katliamı durdurun insanlar ölmesin ve anneler ağlamasın.

Osmanlı'dan, Selçuklular'dan bu yan hangi dil hangi din olursa olsun herkese kapılarımızı açtık. Yahudilere Anadolu kapılarını açtık, Suriye'den gelen bir milyonu aşan insana kucak açıyoruz. Türkiye hiçbir ayrım yapmadan onları kabul ediyor ve koruma altına alıyor. Balkanlardan gelenlere de Türkiye kucak açmıştı. İzmir'de, Türkiye'nin değişik yerlerinde yahudiller yaşıyor, ticaret yapıyor. Bir kısım yahudilerin de saldırıları kınadığını görüyoruz. BM'nin başta ABD, Almanya ve diğer bazı Avrupa ülkelerinin ilgisiz kaldığını görüyoruz, bu bizi üzüyor. Bayram arefesinde, Filistinli kardeşlerimiz aynı bayramı yaşamıyor. En azından bayram sürecinde kanın durmasını istiyoruz.

Konuşmaların ardından, İzmir Müftü Yardımcısı Muharrem Gül, savaşın durması ve kanın akmaması için dua okudu.

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İsrail Müftü İzmir Buca Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title