Haberler

Ikby'deki İslami Okulların Eğitim Bakanlığı'na Bağlanması

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nde (IKBY) bir grup din adamı, "İslami okulların", Din İşleri Bakanlığı'ndan alınıp Eğitim Bakanlığı'na bağlanmasını protesto etti.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nde (IKBY) bir grup din adamı, "İslami okulların", Din İşleri Bakanlığı'ndan alınıp Eğitim Bakanlığı'na bağlanmasını protesto etti.

Erbil'deki Savvaf Camisi'nde bir araya gelen bazı din adamları ve öğrenciler, açtıkları pankartlar ve attıkları sloganlarla hükümetin kararından vazgeçmesini istedi.

Grup adına konuşan Molla İbrahim Herşeli, dini eğitim veren okulların Kürt bölgesi ve dünyanın geleceği için önemli olduğunu belirtti. Hükümetin aldığı kararın yanlış olduğunu savunan Herşeli, "İslami okulların, Din İşleri Bakanlığı'na bağlı kalmasına yönelik talebimizi dile getirmek için burada toplandık. Ümit ediyoruz ki hükümetimiz bu kararı tekrar gözden geçirir ve soruna uygun bir çözüm yolu bulur" dedi.

Hükümetin aldığı kararın, IKBY Parlamentosu'nun 1992 yılında çıkardığı geçici maddeye aykırı olduğunu iddia eden Herşeli, "Hükümet, kimseye danışmadan ve fikir almadan hızlı bir karar aldı. Bu konunun iyice anlaşılması için birkaç konferans ve çalıştaya ihtiyaç var" ifadesini kullandı.

Molla İbrahim Herşeli, söz konusu uygulamanın camilerin rolünü azaltacağını ve terör örgütü DAEŞ'e katılımların önünü açacağına ileri sürerek şunları söyledi:

"Camilerdeki eğitim biterse aşırılık yanlıları bizi tekfir edecektir. Kanımızı helal kılacaktır. Bu karar teröristlere katılımları artıracaktır. Kürdistan Bölge Başkanı ve diğer yöneticiler bu soruna müdahale etmezse kararın iptal edilmesi için yasal ve sivil bütün yollara başvuracağız."

Grup açıklamanın ardından olaysız dağıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Erbil Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title