Haberler

İhtisas Gümrüğü İçin Düğmeye Basıldı

Güncelleme:

Van Organize Sanayi Bölgesi yönetimi, ilde ihtisas gümrüğü kurulması için somut adımlar attı.

Van Organize Sanayi Bölgesi(OSB), son zamanlarda ilde kurulması için çaba gösterdiği ihtisas gümrüğü birliği konusunda geniş kapsamlı bir toplantı düzenledi.

OSB Yönetim Kurulu Başkanı Necmeddin Çok başkanlığındaki toplantıya, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi(YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal da katıldı. Çok, ildeki sanayinin gelişmesi için ihtisas gümrüğüne ihtiyaç olduğunu vurguladı.

BAŞBAKAN ERDOĞAN'A DOSYA SUNDUK
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a dosya sunduklarını söyleyen OSB Başkanı Necmeddin Çok, "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Van'a geldiklerinde, Van ilimizde acilen İhtisas Gümrüğü Birliği'nin açılması gerektiğini kendilerine aktardık. İhtisas Gümrüğü Van'da açılması halinde, ekonomi anlamında yatırımcıya büyük katkı sağlayacaktır. Van ilimiz bölgenin en cazip ili haline gelecektir. İşsizliği önleme konusunda İhtisas Gümrüğü Birliği'nin açılmasının şart olduğunu Başbakan'a illettik. Sayın Başbakanımız konuya sıcak baktı ve bu konuda yetkili bakanlıklara talimat vereceğini bizlere aktardı" dedi. Başkan Çok, Irak ile yeni yatırımların yapılması konusunda çalışmalara hız vereceklerini belirterek, önümüzdeki günlerde Irak'a bir ziyaret gerçekleştireceklerini de belirterek, yakın bir komşu olan bu ülkelerle sürekli ticaret yapmaları gerektiğini dile getirdi.

BATTAL: DOSYANIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ
Van'da ihtisas gümrüğünün açılmasını desteklediklerini ifade eden YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal ise, OSB tarafından ilde açılması istenen ihtisas gümrüğü birliği dosyasının takipçisi olacaklarını ifade etti.

Battal, OSB'nin önemine değinerek, "Van Organize Sanayi Bölgesi ilimiz için önemli bir potansiyele sahiptir. Akademik personel olarak, Van OSB'nin gelişmesi ve büyümesi için ne gerekirse yapmaya hazırız. Van OSB'nin Başkanı Çok'un söylediği gibi, ihtisas gümrüğü konusunda bizler de üniversite olarak, söz konusu dosyanın takipçiliğini yapıyoruz. Yetkili Bakanlıklarla görüşme sağlıyoruz. Umut ediyoruz, İhtisas Gümrüğü Birliği'nin Van ilimizde açılmaması için hiçbir engel olmayacaktır. Van ve Vanlı olarak el birliği ile hareket edeceğiz" dedi. Rektör Battal, Irak'ın Van için çok önemli bir pazara sahip olduğunu da belirterek, "Çatak İlçesi'nden Irak'a gidecek yol büyük önem taşıyor" dedi.

Ticaret odası Başkanvekili Diyaedin Altındal, OSB'si olan illerin her alanda gelişme kat ettiğini vurgulayarak, "Kentler bazında baktığımızda gelişen ilerin en önemli kaynağı Organize Sanayi Bölgeleridir. Van OSB'nin daha iyi yerlere gelmesi için, komşu ülkelerle ticaretimizi biraz daha canlandırmamız gerekir. Turistlere yönelik eğlence yerlerini açarak turizmi cazip hale getirebiliriz" dedi.

Organize Sanayi Bölgesi Başkan Yardımcısı Ali Taşdemir ise, turizmi canlandırmak için yatırımcılara bedelsiz arsa tahsisinin şart olduğunu belirtti. Turizm ile istihdam sorununa da çözüm bulunacağının altını çizdi.

Toplantıya; Rektör Battal, OSB Başkanı Çok, Başkan Yardımcısı Ali Taşdemir, Van TSO Başkanvekili Diyaedin Altındal'ın yanı sıra; OSB Yönetim Kurulu Üyeleri Ömer Ete, Hasan Ölmez, Yavuz Yaşar, Van Ticaret Borsası Genel Sekreteri Ali Kasapoğlu, Van Şoförler Odası Başkan Vekili Fikri Özgökçe, MÜSİAD Van Şube Başkanı Av. İsmail Say, Van Ziraat Odası Başkanvekili Tayfur Kartal, Van Organize Sanayi Bölgesi Müdürü A. Hadi Mirahmetoğlu ve bazı işadamları katıldı.

Kaynak: Temsilci / Güncel

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Organize Sanayi Bölgesi Peyami Battal Irak Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title