Haberler

Ihraç Edilen Öğretmen Için Okul Önünde Destek Eylemi

Gaziosmanpaşa'da Eğitim-Sen üyesi bir grup, Ülkü Ortaokul'dan KHK ile ihraç edilen anaokulu öğretmeni Fatma Yıldırım için okul önünde eylem yaptı.

Gaziosmanpaşa'da Eğitim-Sen üyesi bir grup, Ülkü Ortaokul'dan KHK ile ihraç edilen anaokulu öğretmeni Fatma Yıldırım için okul önünde eylem yaptı. Pankart için grup sık sık slogan attı. Eyleme, Yıldırım'ın öğrencileri açtıkları 'Öğretmenimize dokunma', 'Öğretmenimizi geri istiyoruz', şeklinde döviz taşıyarak destek verirken, veliler ise Fatma Yıldırım'ın görevine iadesini istedi.

Eğitim-Sen Üyesi bir grup, saat 12.30 sıralarında Hürriyet Mahallesi'deki Ülkü Ortaokulu önünde Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile okuldan ihraç edilen anaokulu öğretmeni Fatma Yıldırım için toplandı. Sendika üyeleri 'Haksız hukuksuz ihraçlara son işimizi geri istiyoruz' şeklinde pankart açıp, 'Direne direne kazanacağız', 'Çalmadık çırpmadık kandırılmadık', şeklinde slogan attı. 9 yıldır öğretmenlik yaptığını söyleyen Fatma Yıldırım 'Bir gecede yayınlanan KHK ile 1 dakikada atıldım. Mesleğimden ihraç edildim. Kapının önüne koyuldum. Ben her şeyden önce laik, bilimsen, demokratik eğitim savunucuğu yaptım. Bütün okulun yükü öğrencilerin eğitim giderleri velilerimizin sırtına yüklenirken bizleri tahsildar yapmak istediler. Ben buna karşı çıktım. Bütün okulların imam hatipleştirme çabasının karşısında oldum. Bu bir dünya görüşü dayatmasıdır. Gezi Parkı eylemlerine de katıldım. Bu yüzden hedef oldum" şeklinde konuştu.

Fatma Yıldırım'ın okuduğu basın açıklamasında, 7 Şubat 2017 tarihinde yayınlanan KHK ile toplam 4 bin 464 kamu personeli siyasi ve idari tasarruflarla savunma hakkı bile tanınmadan adeta yargısız infaz yapılarak görevlerinden ihraç edilmiştir. Siyasi kimliklere göre yapılan fişlemeler, asılsız ihbarlar nedeniyle eğitim ve bilim emekçilerinin örgütlü mücadelesinin hedef alındığı açıktır denildi.

Minik öğrencileriyle fotoğraf çektirdi

Okuldan ihraç edilen anaokulu öğretmeni Fatma Yıldırım'a destek vermek için anneleriyle birlikte gelen minik öğrenciler, 'Öğretmenimize dokunma', 'Öğretmenimizi geri istiyoruz' yazılı dövizler taşıdı. Öğrenci ve velilerle vedalaşan Fatma Yıldırım hatıra fotoğrafı çektirdi. Eyleme katılan grup ardından sessiz bir şekilde dağıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hürriyet Mahallesi fatma yıldırım Gaziosmanpaşa Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

4 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI SEYRAN HAMİLE KALACAK MI? Yalı Çapkını Seyran ölecek mi? 4 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! YALI ÇAPKINI 68. BÖLÜM CANLI İZLE! #127916 Yalı Çapkını son bölüm tek parça FULL izle! 4 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 4 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 4 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? SEYRAN ÖLECEK Mİ? Yalı Çapkını Seyran diziden ayrılıyor mu? #127916 YALI ÇAPKINI 69. BÖLÜM FRAGMAN yayınlandı mı? Tahlil nikahı nedir, hülle nedir? Tahlil nikahı nasıl yapılır, şartları nelerdir? Emekli maaşına Temmuz'da ne kadar zam gelecek? (%) Emekliler ne kadar zam alacak? Memurlar ne kadar zam alacak? (%) 4 aylık memur enflasyon farkı belli oldu mu, Temmuz'da memura ne kadar zam yapılacak? Kara Ağaç Destanı nerede çekiliyor, setleri nerede? 3-4 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Moğollar Türk mü? Moğolistan Türk devleti mi? 3-4 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title