Haberler

İhh'dan Suriye'ye 35 Tır Kışlık Yardım Konvoyu

İNSAN Hak ve Hürriyetleri(İHH), İnsani Yardım Vakfı tarafından, farklı ülkelerin yardım kuruluşları ile kış yardım kampanyası kapsamında, 35 TIR'dan oluşan yardım konvoyu düzenlenen törenin ardından Suriye'ye gönderildi.

İNSAN Hak ve Hürriyetleri(İHH), İnsani Yardım Vakfı tarafından, farklı ülkelerin yardım kuruluşları ile kış yardım kampanyası kapsamında, 35 TIR'dan oluşan yardım konvoyu düzenlenen törenin ardından Suriye'ye gönderildi.

İHH'nin Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'ndeki Lojistik Merkezi'ndeki törende yardım ile ilgili bilgi veren İHH Suriye çalışmaları sorumlusu Erhan Yemelek, Aralık ayı içerisinde tamamı 83 TIR olan kışlık yardım konvoyundan ilk etapta 35'inin gönderildiğini, yardımların Suriye'nin Halep kırsalı, İdlib, Lazkiye, Hama ve Türkmen Dağı bölgesindeki halka dağıtılacağını söyledi. Kış boyunca yardımların devam edeceğini belirten Yemelek, "İHH İnsani Yardım Vakfı olarak bu yılın kış hamlesini başlattık. Bu kapsamda ikinci kış hamlemizi gönderiyoruz. TIR'lar Suriye'deki mağdur halka dağıtılacak. TIR'larımızda un, kadın, erkek ve çocuk kıyafeti, gıda paketi, bebek paketi, hijyen paketleri, sünger yatak, battaniye, mat, soba, odun kömür ve gaz, yağmurluk, branda, kadın ihtiyaç paketi ile yaralı çantası ve halı ile süt bulunmaktadır" dedi.

İHH öncülüğünde Uluslararası STK'larla yaptıkları çalışmalarda toplanan bağışların düzenli olarak Suriye halkına ulaştırılacağını sözlerine ekleyen Yemelek şunları söyledi:

"Dünyanın çeşitli bölgelerinden gelen STK'larla beraber 83 TIR'lık kış kampanyasını organize ettik. Organizasyonda Güney Afrika'dan Al Imdaad Kurumu, Katar'dan Katar Charity, İngiltere'den Ummah Welfare Trust ve çeşitli kurumlar var. Yardımları Suriye'nin içerisindeki mazlumlara göndererek bir nebze de olsa ihtiyaçlarını gidermek için dünyanın çeşitli yerlerinden gelen bağışları da ulaştıracağız."

Törenin ardından hareket eden TIR'lar Reyhanlı'daki Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan çıkış yaptı.

- Hatay

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Reyhanlı Suriye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title