Haberler

İHH'dan Sancaklı Yetim Çocuklar İçin Etkinlik

Güncelleme:

Sancak'ta İHH İnsani Yardım Vakfının destekleriyle sünnet ettirilen toplam 61 çocuk için etkinlik düzenlendi.

İHH İnsani Yardım Vakfı'nın dünya genelinde gerçekleştirdiği "4. Yetim Dayanışma Günleri" çerçevesinde Sırbistan'da Boşnakların yoğun olarak yaşadığı Sancak bölgesinde, sünnet ettirilen 61 çocuk için etkinlik düzenlendi.

İHH'nın destekleriyle Sancak bölgesinde sünnet ettirilen 61 çocuk için Yeni Pazar (Novi Pazar) kentinde düzenlenen etkinliğe, erkekliğe ilk adım atan Sancaklı çocuklarla, aileleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Etkinlik kapsamında, sünnet olan çocuklar için çeşitli hediyeler dağıtıldı, Kur'an-ı Kerim okundu, Türkçe ve Boşnakça ilahiler seslendirildi.

Novi Pazar Dil ve Kültür Derneği Başkanı Avdiya Salkoviç, törende yaptığı konuşmada, bu faaliyetlerin İHH adına Sancak bölesinde koordinatörlüğünü yaptığını ve bundan çok mutlu olduğunu kaydetti. İHH'nın yetim çocuklara sahip çıkarak çok anlamlı bir davranış ortaya koyduğunu belirten Salkoviç, yetim çocukları sevindirdikleri için başta İHH'ya ve Türk halkına teşekkür etti.

İHH İnsani Yardım Vakfı Balkan Temsilcisi Ahmet Güven de Sancak'ın kendileri için çok önemli bir bölge olduğunu belirterek, bu bölgede sağlık ve sosyal alanda çok sayıda projeyi hayata geçirdiklerini kaydetti.

İHH olarak, Sancak bölgesinde 25 yetim çocukla başlattıkları "sponsor aile" projesinin, şu anda 112 çocukla devam ettiğini ve bu sayıyı yıl sonu itibariyle 200'e çıkartacaklarını anlatan Güven, söz konusu projeyle yetim çocuklara burs verdiklerini ve onların ihtiyaçlarını karşıladıklarını dile getirdi.

Etkinlik kapsamında, Avdiya Salkoviç tarafından Türkçe'den Boşnakça'ya çevrilen ve İHH'nın sponsorluğunda basımı yapılan temel dini bilgileri sunan "7/24 İlm-i Hal" adlı kitabın tanıtımı yapıldı ve kitap, etkinliğe katılanlara ücretsiz olarak dağıtıldı.

İHH Heyeti,  "4. Yetim Dayanışma Günleri" kapsamında ayrıca Sancak bölgesinde burs verdikleri 112 yetim çocuğun ailelerini ziyaret ederek, çeşitli hediyeler dağıttı. - Sırbistan

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title