Haberler

Ihh'dan Depremzedelere Yemek Yardımı

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, Adıyaman'ın Samsat ilçesinde meydana gelen depremin ardından depremzedelere 8 gün boyunca 43 bin kişilik yemek, 38 bin kişilik de çorba ikramında bulundu.

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, Adıyaman'ın Samsat ilçesinde meydana gelen depremin ardından depremzedelere 8 gün boyunca 43 bin kişilik yemek, 38 bin kişilik de çorba ikramında bulundu.

Samsat ilçesi ve bazı köylerinde etkili olan 5,5 büyüklüğündeki depremin ardından, başta İHH olmak üzere birçok yardım kuruluşu vatandaşların yaralarını sarmak için çalışmalarını sürdürdü.

İlçeye bağlı Göltarla köyünü ziyaret eden İHH ekipleri, çadırda yaşayan depremzede ailelere yemek yardımında bulundu.

Adıyaman İHH Arama Kurtarma Birim Sorumlusu Habip Yaldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Samsat ilçesinde yaşanan depremin ardından olayın yaşandığı andan kısa süre sonra olay yerine ekipleriyle birlikte ulaştıklarını söyledi.

Olayda enkaz altında çalışma yaptıktan sonra hayatını kaybeden kimse olmadığını tespit ettikten sonra insani yardımlara başladıklarını ifade eden Yaldız, şöyle konuştu:

"Depremin ardından Reyhanlı'daki tırımızı ve aşevimizi öncelikle çağırdık. Ekip olarak insani yardım vakfının Malatya ekibi olay yerine intikal etti. Kayseri ve Adıyaman ekibi ile beraber bugüne kadar yardım işlerini organize ettik. İlk gün itibarıyla 5 bin kişiye sıcak çorba, 10 bin kişilik akşam yemeği vermeye başladık. İkinci gün 5 bin kişilik çorba, 5 bin kişilik de akşam yemeği şeklinde bugüne kadar devam etti. Toplam olarak 43 bin 500 kişilik yemek, 38 bin 500 kişilik de çorba çıkardık. Bununla beraber 500 kumanya getirdik ve depremzedelere dağıttık. Bin battaniye, 18 ısıtıcı, 7 araç ve 20 personel ile bütün imkanlarımızı Samsat depremi için seferber ettik."

Bugün itibarıyla çalışmalarını sonlandırdıklarını anlatan Habip Yaldız, Vali Abdullah Erin'in koordinesinde köy muhtarlarıyla 13 kurban kestiklerini ve dağıttıklarını da sözlerine ekledi.

"Ekmek yapıyorduk bir anda sarsıntı oldu"

Samsat ilçesine bağlı Göltarla köyünde çadırda yaşamını sürdüren Emine Taşkın ise yemek yardımlarından dolayı İHH ekibine teşekkür etti.

Deprem anını anlatan Taşkın, "Ekmek yapıyorduk, bir anda sarsıntı oldu. Biz dışarı çıktık. Okula gidip torunlarımı eve getirdim. Her taraf toz duman oldu. Allah'a binlerce şükürler olsun hayattayız. Evlerimiz yıkıldı. Bize o gece çadırlar geldi ve kuruldu. Şimdi çadırda kalıyoruz. Allah yardımcımız olsun. Allah, bir daha depremi yaşatmasın." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Emine Taşkın Adıyaman Samsat Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title