Haberler

İHD'den Dündar ile Gül'e Destek...

Haber Murat DELİKLİTAŞ - Kamera Özgür EREN İstanbul DHA Can Dündar ile Erdem Gül'ün dün gece tutuklanarak cezaevine gönderilmesine tepki gösteren İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi üyeleri, gazete önünde basın açıklaması yaptı.

Haber Murat DELİKLİTAŞ - Kamera Özgür EREN İstanbul DHA

Can Dündar ile Erdem Gül'ün dün gece tutuklanarak cezaevine gönderilmesine tepki gösteren İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi üyeleri, gazete önünde basın açıklaması yaptı.

Cumhuriyet Gazetesi binası önüne gelen İHD üyesi grup adına basın açıklamasını Hulusi Zeybel okudu. Açıklamada, Basına ve bir bütün olarak medyaya karşı sürdürülen sansür, baskı, şiddet ve tutuklama politikalarından derhal vazgeçilmelidir. En son tutuklanan Can Dündar, Erdem Gül'ün yanı sıra halen cezaevinde bulunan tüm tutuklu gazeteciler derhal serbest bırakılmalıdır. Toplumun doğru haber alma hakkının engellenmesi çabalarından başka anlamı olmayan iddialarla gazete TV yönetici ve çalışanların baskı ve şiddete maruz kalmaları ve tutuklanmaları, kısa vadede iktidarlara fayda sağlasa da, uzun vadede topluma zarar vermiştir denildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Can Dündar İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title