Haberler

İHD Bitlis'te Şube Açtı

Güncelleme:

Bitlis'te 8 yıldır temsilcilik olarak faaliyetlerini sürdüren İHD, kentte artış gösteren hak ihlallerine karşı daha etkin bir çalışma yürütmek için şube açtı.

İHD Genel Merkezi ve İHD Bölge Temsilciliğinin yürüttüğü çalışmalar sonucunda, 8 yıldır temsilcilik olarak faaliyetlerini sürdüren İHD Bitlis Temsilciliği, kentte artış gösteren hak ihlallerine karşı daha etkin bir çalışma yürütmek için şubeye dönüştürüldü.


Çatışmalı süreç, toplu mezarlar ve toplumsal olaylarda öne çıkan ihlallerle mücadele ve ihlallerin önlenmesine dair daha kapsamlı ve etkin çalışmalarda bulunmak amacıyla şube açmaya karar verdiklerini belirten İHD Bölge Temsilcisi Şevket Akdemir "Başta bölge olmak üzere İHD olarak olabildiğince her yerde şubeleşmeye yönelik çalışmalarımız uzun bir zamandır sürüyor. Son iki yıl içersinde Şırnak, Dersim'den sonra hak ihlallerinin giderek artış göstermeye başlayan illerden biri olan Bitlis'te bir süredir şube açma konusunda çalışmalarımız vardı. Bildiğiniz bilgi Bitlis, çatışmalı süreçten en çok etkilenen illerimizden biri. Kentte bulunan toplu mezarlar başlı başına bu duruma özetliyor. Son yıllarda toplumsal olaylarda görülür biçimde karşımıza çıkan işkence ihlalleri de bu duruma eklendiğinde Bitlis'te daha sistemli ve kapsamlı çalışmalarda bulunmamız kaçınılmazdı. Bu nedenle şube açmaya karar verdik" diye konuştu.


Seval Karaçelik, Mimar Önal, Tahir Mete, Bakır Yazı Dilan Kanat, Metin Şimşek, Güven Yaprak isimli yurttaşlardan oluşan 7 kişilik kurucu üyelerle geçici bir yönetim oluşturduklarını belirten Akdemir, 6 ay sonra şubenin ilk kongresini yapacağını kaydetti.

Kaynak: Temsilci / Güncel

Bitlis Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title