Haberler

İğneada, Nükleer Santral Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Güncelleme:

Kırklareli Belediyesi ile Kırklareli Kent Konseyi tarafından "İğneada Nükleer Santral Bilgilendirme Toplantısı" düzenlendi.

Kırklareli Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıda,İğneada´ya yapılması planlanan nükleer santrale karşı ortak bir bilincin oluşturulması gündeme getirildi.

Kırklareli'nden bazı kurum, dernek, sendika ve oda temsilcilerinin de katılım gösterdiği toplantıda Kırklareli Kent Konseyi Başkanı Seyfi Meriç ve Doğal Yaşamı Koruma Vakfı Kırklareli Temsilcisi Göksal Çidem yapılması planlanan nükleer santralin İğneada'nın sahiline, özellikle Longoz Ormanları'na büyük bir tahribat vereceğini, doğal yaşamın bitme noktasına geleceği, en önemlisi girişiminde nükleer santral için henüz ilk hafriyat başlamadan derhal harekete geçilmesi gerektiğini vurguladır.

Katılımcıların konuyla ilgili düşüncelerinin değerlendirilmesinin ardından, konuşma yapan Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Gider, Kırklareli Belediye Başkanlığı'nın bu mücadelede sonuna kadar destek olacağını, belediyenin itici ve çekici güç olarak yer alacağını ifade etti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Kırklareli İğneada Meriç Akm Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title