Haberler

İGDAŞ'ın 'En Havalı Kareler' Yarışması Sonuçlandı

Güncelleme:

İGDAŞ'ın bu yıl ikincisini düzenlediği En "Havalı" Kareler Fotoğraf Yarışması ile İstanbul, fotoğrafseverlerin gözünden yeniden keşfedildi.

İstan"BUL" teması ile gerçekleştirilen, amatör ve profesyonel tüm fotoğrafseverlerin katılabildiği En "Havalı" Kareler Fotoğraf Yarışması'nda birbirinden havalı 4131 kare yarıştı.

Geride bıraktığı 26 yılda İstanbul'un havasını temizleyerek dünyanın havası en temiz metropollerinden biri haline getiren İGDAŞ'ın bu yıl ikincisini düzenlediği En "Havalı" Kareler Fotoğraf Yarışması sona erdi. Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) danışmanlığında 20 Mart-22 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen yarışmanın kazananları belli oldu. Bu yıl İstan"BUL" teması ile gerçekleşen yarışmada İstanbul'a dair bugüne kadar ortaya çıkmamış kareler gün yüzüne çıktı. Toplam 920 kişinin 4131 fotoğrafla yarıştığı En "Havalı" Kareler 2012'de birinci Gökhan Sevim, ikinci İbrahim Usta, üçüncü Kemal Kaya oldu. Berna Dursun İGDAŞ özel ödülünü alırken, Aydın Sertbaş, Nevzat Yıldırım, Emre Soytürk mansiyon ödülüne layık görüldü. Derece alan ve sergilemeye değer bulunan 42 kare 4-17 Haziran 2012 tarihleri arasında Bayrampaşa'da bulunan Forum İstanbul Alışveriş Merkez'inde fotoğrafseverleri bekliyor. Sadece İstanbul'dan değil Türkiye'nin her köşesinden yarışmacının başvurduğu En Havalı Kareler 2012 hakkında İGDAŞ Genel Müdürü Bilal Aslan şunları ifade etti:

"5 Haziran Dünya Çevre Günü'nü yarışmamız ve sergimiz ile kutluyoruz. İstanbul'da yaptığımız doğalgaz yatırımları ve altyapı çalışmalarıyla İstanbul'un havasını temizledik. Bugün İstanbul, dünyanın havası en temiz metropollerinden biri. Geçtiğimiz yıl ilkini gerçekleştirdiğimiz yarışmamıza başvuran fotoğraf kareleri ile bunu kanıtladık. Bu yıl yine İstanbul'a dair farklı bir tema belirledik. İstan"BUL" teması ile amatör ve profesyonel tüm fotoğrafseverler, İstanbul'un bilinmeyen karelerini, bilinmeyen hikâyelerini bizimle paylaştı. Tüm katılımcılara emeklerinden dolayı teşekkür ediyoruz."

Fotoğraf yarışmasının değerlendirme kurulunda öğretim üyeleri; Arel Üniversitesi Dekanı Prof. Dr. Güler Ertan, Prof. Dr. Sabit Kalfagil, fotoğraf sanatçıları; Merih Akoğul, Arman Camgözoğlu, Gültekin Çizgen, İzzet Keribar ve İGDAŞ Kurumsal İletişim ve Medya İlişkileri Müşaviri Gülaçar Hız yer aldı.

En "Havalı" Kareler fotoğraf yarışmasında dereceye girenlerin isimleri ise şöyle;

Birinci Gökhan Sevim

İkinci İbrahim Usta

Üçüncü Kemal Kaya

İGDAŞ Özel Ödülü Berna Dursun

Mansiyon Aydın Sertbaş

Mansiyon Nevzat Yıldırım

Mansiyon Emre Soytürk

En "Havalı" Kareler Fotoğraf Yarışması birincisi Gökhan Sevim duygularını şöyle ifade etti: "İGDAŞ'ın En "Havalı" Kareler Fotoğraf Yarışması'nın ilanına göz attım ve konusu oldukça dikkat çekiciydi. 20 yıldır İstanbul'da yaşıyorum. Şehir o kadar büyük o kadar çeşitli ki; 20 yılda ancak yarısını gezebilmişimdir. Genellikle yeni yerleri, gitmediğim, bilmediğim mekânları ya da bilindik; ama farklı perspektiften bakılmamış objeleri görmeyi tercih ederim. Açıkçası böyle dereceye girmek gibi bir öngörüm olmadı. Sadece şansımı denemek ve başkalarının da beğenisini kazanmak istedim. İGDAŞ'ın gerçekleştirdiği Güvenlik ve Tasarruf Seminerleri, halkımızın sağlıklı ve modern bir yaşama ulaşmasındaki payı, çevreci bir politika izlemesi yadsınamaz bir gerçek. Kurumsallaşmasını tamamlamış ve diğerlerine örnek teşkil eden uluslararası sektörde isim yapmış bir şirketimizin olması gurur verici. Gerek iş modeli gerekse sosyal projelerindeki başarısı ve azmi nedeniyle İGDAŞ'ı tebrik ediyorum"

En "Havalı" Kareler Fotoğraf Yarışması'nda ikinci olan İbrahim Usta, "Fotoğraf ile ilgilenen bir arkadaş grubunda İGDAŞ En "Havalı" Kareler Fotoğraf Yarışması konuşuluyordu, ayrıntıları incelemek için İGDAŞ'ın internet sitesine girdim ve jüride de çok değerli isimler olduğunu gördüm, bunun üzerine katılmaya karar verdim. Sadece hayatın bana ilginç ve özel gelen yanlarını fotoğraflıyorum bu kareyi fotoğraflarken de böyle oldu. Yarışmaya tüm katılanlar gibi dereceye gireceğimi umut ettiğim için katıldım. Sonuç beni mutlu etti. İstanbul'da doğalgaz kullanımından önceki hava kirliliğini bilen biri olarak İGDAŞ'a yürüttüğü çalışmalar ve hizmetleri için teşekkür ederim" dedi.

En Havalı Kareler Fotoğraf Yarışması'nda üçüncülüğün sahibi; Kemal Kaya "İGDAŞ'ın En Havalı Kareler yarışmasını internette gördüm ve konunun güzelliği nedeniyle, bir İstanbullu ve İstanbul aşığı olarak, katılmam gerektiğini hissettim. Dünyada, İstanbul'dan güzel bir konumda olan başka bir yer yok. Bu duyguyu bütün insanlar görsün istedim. İGDAŞ ve İGDAŞ gibi diğer büyük kuruluşların sosyal sorumluluk projelerinde yer almaları gerektiğini düşünüyorum. İGDAŞ'ın fotoğraf sanatını desteklemesi fotoğraf sanatı ile ilgilenenler için önemli. En Havalı Kareler Fotoğraf Yarışmasında emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi.

İGDAŞ Özel Ödülü'nün sahibi olan Berna Dursun, "Yarışmanın basın bültenini okurken şöyle bir bölüm dikkatimi çekti. Sayın İGDAŞ Genel Müdürü Bilal Aslan'a ait bir alıntı, "Her gün yürüdüğümüz sokakların, bilmediğimiz binbir halini gözler önüne sermek için bu şehre yeniden kuşbakışı bakmak ve bu şehri yeniden tanımak, İstanbul'u yeniden fotoğrafseverlerin gözünden tanımak istiyoruz" diye yazıyordu. "Benim çektiğim fotoğraftan başka fotoğrafta İstanbul daha ne kadar kuşbakışı gözükebilir ki" diye düşündüm ve son gün acil olarak gönderdim. Ulaşmadığını geç kaldığımı sanıp ümidimi kesmişken, İGDAŞ Özel Ödülünü almış olduğumu duymak çok büyük sürpriz oldu. İGDAŞ'ı, sanatı ve sanatçıyı destekledikleri için tebrik ederim. İGDAŞ'ın özellikle günden güne artan hava kirliği konusunda yaptığı sosyal sorumluluk çalışmaları birçok kuruma örnek oldu. Bu anlamda güzel çalışmaları ve çevreye olan duyarlılığı için bir paydaş olarak İGDAŞ'a teşekkür ederim" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Nevzat Yıldırım Kemal Kaya İstanbul Aydın Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title