Haberler

İftar İçin Mutfaklar Paylaşıldı

AK Parti Ankara İl Kadın Kolları temsilcileri, düzenledikleri kültürel paylaşım amaçlı etkinlikle, 6 ay önce Musul'dan Türkiye'ye gelerek burada yaşam mücadelesi veren Türkmen aileyle ortak iftar sofrası hazırladı.

Ak Parti Ankara İl Kadın Kolları temsilcileri, düzenledikleri kültürel paylaşım amaçlı etkinlikle, 6 ay önce Musul'dan Türkiye'ye gelerek burada yaşam mücadelesi veren Türkmen aileyle ortak iftar sofrası hazırladı.

Türkmen ev sahibi, iftar için Irak mutfağından, "Irak köftesi" hazırlarken, kadın kolları temsilcileri de yöresel Ankara yemeği olan köfteli erişteli yoğurt çorbası yaptı.

Demetevler'de, Türkmen ailenin evinde düzenlenen etkinliğe katılan AK Parti Ankara İl Kadın Kolları Başkanı Mualla Varol, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkmen aileye, Türkiye'ye ait yemekleri tanıtırken, bir yandan da Irak kültürünü öğrendiklerini söyledi.

Savaş bölgelerinden Türkiye sığınanların Allah'ın emaneti olduğunu dile belirten Kadın Kolları Başkanı Varol, "Onlar, bize atalarımız Alparslan'lar, Fatih'ler, Yavuz'ların emaneti. Aynı kültür, aynı örf ve adetlerden gelen kardeşliğimiz vardır. Kardeşler arasında oluşan bağ gereği zor zamanlarında onların yanında olmak hem dinimiz hemde örf ve adetlerimizin gereğidir." ifadesini kullandı.

Bu nedenle sığınmacılara sahip çıkıldığını, misafir edildiğini dile getiren Varol, "Bizler, onlara bir Ensar gibi kol kanat gerdik, evimizi aşımızı, sevgimizi paylaştık." dedi.

Etkinlik vesilesiyle, geçmişe dair yemek kültürünü, ikramını hatırlama imkanı da bulduklarını anlatan Varol, bugün Türkmen ailesinin iftar sofrasında "Kültür Buluşmaları" projesini başlattıklarını, projenin har hafta başka sığınmacı ailenin ziyaretiyle devam edeceğini bildirdi.

Başkan Varol, proje kapsamında, ev ziyaretleriyle ailelerin ihtiyaçlarını da gözlemleyerek yardımcı olmaya çalışacaklarını kaydetti.

Misafirlerine Irak köftesinin yapılışını anlatan, ev sahibi, beş çocuk annesi Kevser Emin de, Musul'da ingilizce öğretmenliği yaptığını, Türkiye'ye geldikten sonra ise kendilerine yapılan yardımlarla ailece hayata tutunduklarını söyledi.

Türk mutfağı ve Irak mutfağının buluşacağı iftar sofrası için heyecanlandığını dile getiren Emin, Türk misafirperverliğini çok beğendiğini, Türk yemeklerini tanımak ve yapmak istediğini belirtti.

Yemekler pişerken İl Kadın Kolları Başkanı Varol, ev sahibi Emin'e Ankara yemeklerinin tariflerinden oluşan yemek kitabı hediye etti.

Kaynak: AA / Güncel

AK Parti Türkiye Musul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title