Haberler

    Ifa 2014: Nokia Lumia 830 Tanıtıldı

    Sızıntıların merkezindeki telefon sonunda duyuruldu.

    Hasan Uğur Nayır - -

    Nokia 830 hakkında son dönemlerde kapsamlı sızıntılar olmuştu. IFA'da açıklanması bekleniyordu ve açıklandı. Lumia 820, Nokia'nın klasik karakteristik stilini taşıyor. Farklı renk seçenekleri var. Yeşil, beyaz, siyah ve turuncu. Gelelim özelliklerine.


    Cihazda 5 inç'lik IPS LCD 720p ekran bulunuyor. Ekran 294 PPI oranına sahip. Telefon gücünü ise 1.2 GHz'lik Snapdragon 400 yongasından alıyor. Aslında bu özellikler daha önceki iddialarda gündeme gelmişti. Böylece iddialar da doğrulanmış oldu. RAM 1 GB, depolama alanı ise 16 GB. Cihazın bataryası ise 2200 mAh. Lumia 830'un arkası değiştirilebiliyor ve donanımsal kapasitif tuşları var.



    Lumia 830'un sızıntılar ve söylentilerde en çok dikkat çeken kısmı kamerasıydı. 20 MP PureView kameraya sahip olacağı söyleniyordu, ama bu doğru değil. Hatta dün Çin kaynaklı iddialar 10 MP PureView kamera olacağından bahsetmişti. Bu iddia gerçek çıktı.Telefonda 10 MP'lik PureView kamera yer alıyor. Ön kamera ise 0.9 MP. Sonuç olarak 930'un altına konumlandırılmış bir telefon olduğundan bazı özelliklerden kısılmış olması da normal.


    Telefonda Windows Phone 8.1'le birlikte Lumia Denim güncellemesi var. Bu güncelleme daha sonra 930 ve 1520 için 4. çeyrekte yayınlanacak. Detaylara buradan ulaşabilirsiniz.330 Euro fiyatla bu ay satışa çıkıyor.



    Hasan Uğur Nayır - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
    Kaynak: Teknokulis / Teknoloji

    Hasan Uğur Nokia Teknoloji Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title