Haberler

İETT ve TÜBİTAK Metrobüs İçin Çare Arıyor

Güncelleme:

İETT ile TÜBİTAK İstanbul'un ulaşım sorunu için ortak projede buluştu. Metrobüsün Kapasite Artırımı ve Esnek Toplu Ulaşım Modeli için imzalar atıldı.

İETT Genel Müdürü Hayri Baraçlı, " İstanbul'da mesai saatlerini esas alan esnek bir hat yapısı oluşturularak, daha fazla bölgeye toplu ulaşım hizmeti verilmesi sağlanacak" derken konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, İETT ile TÜBİTAK'ı ortak projede buluşturan, "Metrobüsün Kapasite Artırımı ve Esnek Toplu Ulaşım Modeli" projesinin protokolü imzalandı.

"YENİ HATLAR AÇILACAK"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Baraçlı, bu projeyle, mevcut otobüs hatlarının detaylı şekilde incelenebileceğini, böylece daha fazla bölgeye yeni hat açılması ve toplu ulaşımın entegre hale getirilmesinin mümkün olacağını belirtti.

"ÇALIŞMANIN İLK ADIMI METROBÜS OLACAK"

Projenin 2 yılda tamamlanacağını ifade eden Baraçlı, "Çalışmada ilk olarak metrobüs hattında kapasite artırımına gidilmesi gündeme alınarak, özellikle sabah ve akşam saatlerinde meydana gelen yolcu yoğunluğuna göre, hat ağı yeniden tasarlanarak esnek bir yapı oluşturulması, hızının artırılması ve ek kapasite oluşturularak yolcuların duraklarda bekleme ve seyahat süresinin kısaltılması için örnek bir model oluşturulması yoluna gidilecek" dedi.

"PROJE İKİ PAKET OLARAK YÜRÜYECEK"

Hayri Baraçlı, projenin "Metrobüs Kapasite Artırımı" ile "Esnek Toplu Ulaşım Modeli ve Esnek Toplu Ulaşım Modeli için Sistem Veritabanı" olarak iki paket halinde sürdürüleceğini kaydettiği açıklamasına şöyle devam etti:

"Projenin ilk aşamasında metrobüs işletim süreci analiz edilerek, saatte taşınabilecek yolcu sayısı, en uygun araç kullanımı, araçların işletme hızı, yolcuların her bir istasyonda bekleme ve seyahat süresi, yolculuk süresince yolcu başına düşen alan gibi kriterler değerlendirilecek. Ardından farklı işletim modelleri üzerinde durularak alternatif senaryolar üretilecek ve simülasyon aracılığıyla bunların birebir canlandırması yapılacak."

MESAİ SAATLERİ ESAS ALAN ESNEK HAT YAPISI GELİYOR

İETT Genel Müdürü Baraçlı, çalışmanın diğer ayağını teşkil eden hat optimizasyonuyla ilgili olarak ise, İETT'nin mevcut hatlarının detaylı şekilde incelenerek, hat ağlarının yeniden tasarlanacağını bildirdi.

Baraçlı sözlerini şöyle sürdürdü:

"Toplu ulaşımda reform niteliğinde değişikliklerin yapılmasını hedefleyen çalışmayla İstanbul'da mesai saatlerini esas alan esnek bir hat yapısı oluşturularak, daha fazla bölgeye toplu ulaşım hizmeti verilmesi sağlanacak. Ayrıca hatların kara, deniz ve raylı sistem hatlarıyla entegrasyonunun sağlanması, yolcuların durakta bekleme ve seyahat süresini kısaltacak örnek bir model oluşturulması üzerinde durulacak."

"PROJE SONUNDA FARKLI ÜCRETLENDİRME SİSTEMİ GELEBİLİR"

Projenin nihai hedefine ulaşması halinde, İETT'nin İstanbullular'a konforlu, hızlı, güvenilir ve diğer toplu ulaşım sistemleriyle bağlantılı bir ulaşım hizmeti sağlamış olacağını da kaydeden Baraçlı, proje tamamlandığında farklı ücretlendirme sistemlerinin de gündeme geleceğini dile getirdi. 

Kaynak: AA / Güncel

Hayri Baraçlı İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (6)

haydarayaz.1961@hotmail.com:

metrodan başka care olamaz şu an düşündükleri zaman kaybından başka birşey degil

3
0
yanıtYanıtla
arsimet77arsimet77@mynet.com:

bence şoför koltuğunun üstüne iki koltuk daha konulup dış kapılar bombeli yapılırsa 6-7 kişi daha sığdırılabilir yada her durağa bir pres makinesi yolcular sırayla winziplenerek ara bölmelere boy sırasına göre sıkıştırılabilir otobüsün üstü balkon şeklinde olmalı tekerlek boşluklarınada en az 8 yolcu sığar diye düşünüyorum çinliler 550 yolcu sığdırmıştı hatta üstte boşluklar bile kalmıştı bizde başarabiliriz.

3
0
yanıtYanıtla
ADALETlosgalacticos6161@gmail.com:

SIĞIRSIN ARSİMET77

yanıt0
yanıt0
BozkurtPaks@hotmail.com:

BAKIN BU IS ICIN BILIM ADAMI OLMAYA GEREK YOK HER GUN KULLANAN YOLCU OLMANIZ YETERLI BIRKERE AKTARMA SADECE KARSIYA GECEKLER ICIN ZINCIRLIKUYUDAN OLMALI ONUN HARICINDEKI BUTUN AKTARMALAR KALKMALI YAKIT TASARRUFU DIYE AKTARMA YAPIYORUZ DIYORSUNUZ AVCILAR KAMPUS DURAGINDA 6 ARAC CALISIR HALDE BEKLIYOR 5 ARAC YOLCU ALIRKEN 3DAKIKA KADAR BEKLIYOR BIRDE GERI DONEN 34B LERI BEKLEYEN ARACLAR SUKRUBEY DURAGINA KADAR KUYRUK OLUSTURUYOR BU KADAR ARAC ORDA BEKLERKEN YAKIT TASARRUFUNDAN SOZ ETMEK APTALLIK OLUYOR SIZ AKTARMAYI KALDIRIP ARACLARIN HIZINI 70KM DEN UZUN ARALIKLI DURAKLARDA 80 YADA 90 KM YE CIKARIRSANIZ INSANLAR DURAKLARI DOLDURMADAN TASFIYESINI GERCEKLESTIRE BILIRSINIZ BU KADAR BASIT SAYGILAR

1
0
yanıtYanıtla
b.ç.bahric@mynet.com:

metrobüs ü yapan adam, metrobüs ün istanbulda bu şekilde kullanıldığını gördükten sonra inanamamış, ve demişki: bilseydim, yapmazdım.

0
0
yanıtYanıtla
serefocakseref@gmail.com:

Farkli ucretlendirmeye artik gecilmelidir bu konu hala en buyuk ve goz ardi edilen sikintilardandir

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title