Haberler

    İddia: İphone 6s'te 12 Mp'lik Sony Sensör Kullanılacak ve Rgbw Olacak

    Yeni nesil iPhone'la alakalı dedikodular bitmek bilmiyor.

    Hasan Uğur Nayır - -

    Son iki haftadır iPhone 6S ve 6S Plus'la ilgili söylentiler iyice çoşmuş durumda. Farklı kaynaklara dayalı birçok rapor var. Ama taze bir rapor iPhone 6S'in kamera detaylarını barındırıyor. Lafı fazla uzatmadan neler olduğuna birlikte bakalım.


    Kamerayla alakalı yeni söylentiler


    Japon sitesi Feng.com'un makalesine göre iPhone 6S'te 12 MP'lik Sony sensör yer alıyor. Daha önceki iPhone'ların kamerasında Sony'nin imzası vardı. Rapor kameranın RGBW kodlama teknolojisinden yararlandığını belirtiyor. Peki bu teknoloji tam olarak nedir? Geleneksel RGB alt-piksel yanına beyaz (White/W) alt-piksel ekliyor. RGBW demelerinin sebebi de bu. Kısaca zayıf ışıklı ortamlarda kaliteli fotoğraf çekilmesini sağlıyor.


    Hatırlarsanız IHS'den Kevin Wang, 6S'te 12 MP'lik kameranın olacağını, ama piksellerin küçük boyutlu olduğunu iddia etmişti. Bu yeni rapor da aslında Wang'ın iddiasına ışık tutuyor. Beyaz bir alt piksel muhtemelen küçük piksel boyutu için telafi olabilir.


    Japon medyasına göre Apple aslında bu kamera çözümünü iPhone 6 ve 6 Plus'ta kullanmak istemiş. Fakat şirket kalite standartlarını karşılamak amacıyla "hata ayıklama" teknolojisi ilerletmek için 6S'te kamera çözümünü kullanmaya karar vermiş. Bu yüzden bir yıl beklemiş.


    Halen çift kamera spekülasyonları da sürüyor. Sizce 12 MP'lik RGBW teknolojili kamera, çift kamera sisteminden daha iyi olabilir mi? Apple'dan ve yeni iPhone'dan beklentileriniz nedir? Yorumlarınızı bizimle paylaşın.




    Hasan Uğur Nayır - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
    Kaynak: Teknokulis / Teknoloji

    Hasan Uğur Apple Sony Teknoloji Haberler

    Bakmadan Geçme

    36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title