Haberler

    Idc: 2014 Yılının Lideri Android Oldu

    IDC tarafından yayınlanan son raporlara göre ilk kez 1 milyardan fazla Android'li cihaz sevkiyatı gerçekleştirildi.

    Furkan Yaldız - -

    Önde gelen araştırma şirketlerinden olan IDC, geçtiğimiz yılın mobil işletim sistemlerine dair güncel raporu kamuoyu ile paylaştı. Yayınlanan yeni raporlara göre Google ve Apple, 2014 yılı kapsamında akıllı telefon pazarının %96.3'üne hakim. Üçüncü sırada Windows Phone bulunurken, dördüncü sırada ise BlackBerry yer aldı.


    Yeni raporlarda da görüldüğü üzere Apple ve Google'ın akıllı telefon pazarında açık ara üstünlüğü bulunuyor. Bu rekabet arasından lider çıkmayı ise Google başardı. Elde edilen bilgilere göre ilk kez mobil işletim sistemi Android ile çalışan 1 milyardan fazla cihaz sevkiyatı gerçekleştirdi. Bu rakam ile birlikte Google liderliğini sürdürmeye devam etti. Apple'ın iOS işletim sistemi %15.1'den %14.8'e geriledi. Aynı zamanda Windows Phone %4.2 oranında büyüme kaydederken, BlackBerry'nin ise %69.8'lik bir kayıp yaşadığı belirtiliyor. Ancak BlackBerry'nin yılın sonlarına doğru Passport ve Classic gibi yeni akıllı telefonları ile hareketlenmeye başladığını da belirtelim.





    Furkan Yaldız - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
    Kaynak: Teknokulis / Teknoloji

    Furkan Yaldız Google Apple Teknoloji Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title